Kadın gazeteciler, çalışırken uğradıkları tacizi anlattı!

Farklı ülkelerden 10 kadın gazeteci, RSF'ye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Kadın gazeteciler, çalışırken uğradıkları tacizi anlattı!

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle dünyanın farklı ülkelerinden 10 kadın gazeteciyle işlerini, bağlılıklarını, çalışırken karşılaştıkları özgün sorunlarını konuştu.



Uzun zamandır “erkek mesleği” gibi görünen gazetecilikte kadınların sayısının gün geçtikçe arttığını belirten RSF, hem kadın hem erkek gazetecilerin haberleri nedeniyle tehditlerin, baskıların ve şiddetin hedefi olduğunu ancak kadın oldukları için daha çok toplumsal cinsiyet temelli tacizlere maruz kaldıklarını belirtti.



Uluslararası Kadın Medya Derneği’nin (International Women’s Media Foundation, IWMF) 2014’te yayınlanan araştırmasını hatırlatan RSF, kadın gazetecilerin üçte ikisinin işlerine bağlı olarak gözdağı, tehdit ve baskılarla karşı karşıya kaldığını, bu olayların üçte birinin sorumlusunun ise patronları olduğunu söyledi. Araştırmaya göre kadın gazetecilerin yarısı cinsel tacize, beşte biri fiziksel şiddete maruz kalıyor. Çoğu kadın gazeteci ise bunlardan söz etmemeyi tercih ediyor.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin