'Kadın dili şiddet unsuru' diyen Yeni Şafak yazarı, Marmara İletişim'e dekan oldu!

2 ay önceki iddialar doğru çıktı...

Google Haberlere Abone ol
'Kadın dili şiddet unsuru' diyen Yeni Şafak yazarı, Marmara İletişim'e dekan oldu!

2 Haziran 2015’te profesör ve doçent alınacağı ilanı veren Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, Gazetecilik Bölümü/Genel Gazetecilik Ana Bilim Dalı'na atanacak profesörde "siyaset, din, kültür ve bilgi sosyolojisi alanlarında çalışmış olma" koşulunu aradığını duyurdu.



Bu duyuruya o dönem Marmara İletişim Mezunları Derneği (İLMED), “Dışarıdan dekan istemiyoruz” başlıklı açıklaması ile tepki gösterdi, ilanı "adrese teslim" olarak nitelendirdi. Dernek fakülte dekanlığına Yeni Şafak yazarı Prof. Dr. Ergün Yıldırım’ın getirilmek istendiğini ileri sürdü. Bu iddia yaklaşık 2 ay sonra gerçek oldu.



Prof. Yıldırım, 28 Ağustos’ta görevini Twitter’dan “Yeni görevim Marmara Ü İletişim Fakültesi Dekanlığı için tebrik eden tüm dostlara teşekkürlerimi sunarım. Allah utandırmasın!” sözleri ile duyurdu.



Prof. Ergün Yıldırım için tartışmalar dekan seçilmesinden önce de vardı. Özellikle de Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İnsan ve Toplum Bilimleri bölümünde öğretim üyesiyken 21 Temmuz 2011’de Haber 7 internet sitesinde kadına şiddetle ilgili kaleme aldığı makalesi ile…



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin