Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu davasında karar. Mahkeme kapatma davasının reddine karar verdi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu hakkında açılan fesih davasında karar çıktı. Mahkeme kapatma davasının reddine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu davasında karar. Mahkeme kapatma davasının reddine karar verdi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütme” ve “aile mefhumunu yok sayarak aile yapısını parçalamak” suçlamasıyla açılan fesih davasında karar çıktı. 

Çağlayan'daki İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen 4. duruşmada mahkeme kapatma davasının reddine karar verdi.

Duruşma öncesi platform üyeleri Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Güvenlik güçleri açıklama sonrası iki kadını gözaltına aldı.  
 

ŞİDDET KURBANI KADINLARIN YAKINLARI TANIK OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada şiddet kurbanı olan kadınların yakınları tanık olarak dinlendi. Konya'da ablası eşi tarafından öldürülen Elif Nur Ertürk, "İlk desteği platformdan gördük. İlk duruşmadan son duruşmaya kadar yanımdalardı.  Platformun kapatılmak istenmesi canımı yakıyor. Ablam evlendikten sonra soyismi Çiçek olmuştu. O zamanlarda 'Başka çiçekler solmasın istiyoruz' demişlerdi. Başka çiçeklerin solmaması için derneğin kapatılmamasını istiyorum" dedi. 

Eskişehir'de sevgilisi tarafından öldürülen Tuğçe Can'ın ikizi Tuğba Can ise "Bu yıl ikizimi erkek şiddetiyle kaybettim. O zamana kadar platform yanımızda oldu. Ailemiz kadar yakınlar. Asla yalnız yürümeyeceksin dediler, gerçekten de öyle oldu. Platformun kapatılması yerine desteklenmesini istiyorum" diye konuştu.

Bahar Genç de "Görümcem kardeşim gibiydi. Eşi tarafından öldürüldü. Bu derneğin faaliyetlerine devam etmesini istiyorum. Kadınlar hep yaşasın, anneler ölmesin, dışarıdaki katiller tutuklansın" dedi.

DAVA REDDEDİLDİ

Tanıkların dinlenmesinden sonra hâkim, davaya müdahil olmak isteyen dernek ve vakıfların talebini reddetti. Son sözü sorulan davalı platformun genel temsilcisi Gülsüm Önal, "Eşit olmadığımız yalanına karşı eşit bir dünya hayali kuruyoruz. Bu duruşmadan ne sonuç çıkarsa çıksın kadınlar yaşayacak. Biz karar ne olursa olsun eşit ve güzel ülkemizi kuracağız" dedi. Davalı Fidan Ataselim ise "Mücadele eden her kadını sindirmek isteyen bir dava bu. Çıkacak karar bizden bir şey götürmez, ama kadınların adalete olan inancından çok şey götürür. Ne karar çıkarsa çıksın, mutlaka kadın cinayetlerini durduracağız" şeklinde konuştu. Avukatlar ise davanın reddedilerek derneğin kapatılması yönünde karar verilmemesini talep etti. Mahkeme, gerekçesi sonra açıklanmak üzere davanın reddine karar verdi. Duruşma sonrasında da platform üyeleri basın açıklaması yaptı. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin