Kadıköy'de scooter tartışması sürüyor. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'ndan yeni hamle. Odabaşı sosyal medyadan scooter şirketi sahiplerine 'çözüm' çağrısı yaptı

Kadıköy Belediyesi tarafından ilçe genelinde yanlış park edilen kaldırımları işgal eden scooterlar toplatılmıştı. Kadıköy Belediyesi'nin hamlesi bazı şirketleri ayağa kaldırmıştı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı sosyal medya hesabından açıklama yaptı, o şirketlere çağrıda bulundu.

Kadıköy'de scooter tartışması sürüyor. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'ndan yeni hamle. Odabaşı sosyal medyadan scooter şirketi sahiplerine 'çözüm' çağrısı yaptı

Kadıköy Belediyesi ekipleri, Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı tarafından yapılan açıklama sonrası dün harekete geçti. Belediye ekipleri yayaların haklarını korumak amacıyla kaldırım üzerlerine gelişigüzel bırakılan scooter'ları topladı. Kadıköy'de Toplanan scooter'lar kapsamında 49 bin 360 lira para cezası kesildi. Yapılan işlemlerin sebebi ise yayaların haklarını korumak ve kanundaki maddeleri uygulamak olduğu belirtildi.

Bugün yapılan denetimlerde ise 71 scooter toplanıp, depolara götürüldü. Kadıköy Belediyesi zabıta ekiplerince yapılan denetimler, belediyenin yaptığı açıklamaya göre belli bir sistem kurulana kadar her gün devam edecek. Öte yandan belediye yaptığı açıklamada, denetimler başladıktan sonra bugün gözle görülür bir şekilde kaldırım üzerindeki scooterlarda azalma olduğunu bildirdi.

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı scooter kiralama hizmeti veren şirketlerin tepkisinin ardından sosyal medyadan 'çözüm' çağrısında bulundu. Odabaşı Instagram hesabından yaptığı açıklamada şirket yöneticilerine pazartesi günü için randevu verdi.

Odabaşı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İlçemizde yaşanan skuter problemi ile ilgili çalışmamızın büyük kamuoyu desteği görmesinden mutluyuz. Teşekkür ederiz.

Belediyemizin yapıcı olma politikası gereği olarak tüm muhatap firmaların temsilcilerini 23 Ocak Pazartesi günü saat 10:00'da Kadıköy Belediye Başkanlığı'na davet ediyorum.

Sürecin tüm taraflar için şeffaf olması ve tartışmalara yol açılmaması amacıyla bire bir görüşmeyi kabul etmeyeceğimizi, sorunun çözümü için şirket ve sorumlu kamu yöneticileriyle toplu görüşme yapacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunarım.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin