Kadıköy'de "Red Kit" kasabası!

Yapı Kredi Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Red Kit sergisi Kadıköy Caddebostan'da.

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy'de "Red Kit" kasabası!

Yapı Kredi Kültür Merkezi'nden verilen bilgiye göre,Türkiye'de bir çizgi roman kahramanı üstüne yapılan ender sergilerden biri olma özelliğini taşıyan Red Kit Kadıköy'de sergisinde serginin yapılacağı Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nin (CKM) küçük bir Red Kit kasabasına dönüştürüldü.



Bu salonda evler, posta arabaları ve ünlü çizgi roman karakterleri Red Kit, Düldül, Daltonlar, Rintintin, Billy the Kid, Calamity Jane ve diğerleri bulunuyor. Ayrıca karakterlerin oluşum süreçleri, çizgi roman endüstrisinin gelişimi, Red Kit evreninin perde arkası, Red Kit'e özgü dünya görüşü ve korsan çizimli albüm kapaklarından İzzet Günay-Sadri Alışık'lı sinema afişlerine dek Red Kit'in Türkiye macerası bu sergide.



Serginin afiş ve panosunda kullanılan İstanbul silüetli Red Kit çizimi de, Morris'in izinde Red Kit'in maceralarının devam ettiren Achdé'tarafından özel olarak yapıldı.



Sergi, 10 Nisan - 30 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde (CKM) ziyaret edilebilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin