Kadıköy'de gerginlik. TİP üyeleri Kızılay'ı protesto etmek istedi. Polis izin vermedi, çok sayıda partili gözaltına alındı

Türkiye İşçi Partisi, Kızılay’ın AHBAP Derneği’ne çadır satmasını İstanbul'da protesto etmek istedi. Protestoya izin vermeyen polis, çok sayıda TİP üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınan TİP üyeleri saatler sonra serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy'de gerginlik. TİP üyeleri Kızılay'ı protesto etmek istedi. Polis izin vermedi, çok sayıda partili gözaltına alındı

TİP, Kızılay’ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne 46 milyon TL karşılığında 2 bin 50 çadır sattığının ortaya çıkmasının ardından bu akşam Kızılay’ın Kadıköy şubesi önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Basın açıklamasına izin vermeyen polis, TİP İstanbul İl Başkanlığı’nı abluka altına aldı. TİP, çok sayıda MYK ve PM üyesi, il ve ilçe yöneticisi ile gönüllerin gözaltına alındığını duyurdu.

TİP İstanbul İl Başkanlığı’nda abluka sürerken Hatay Milletvekili Barış Atay ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın bina önünde yapmak istediği açıklamaya da polis müdahale etti.

TİP, il başkanlığı binası abluka altına alınırken ve polis TİP milletvekillerinin açıklamasına müdahale ederken çekilen görüntüleri sosyal medya hesabında yayınladı.

“50 BİN KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ DEPREMDE BU KADAR POLİS YOK”

Atay, polis müdahalesine tepki göstererek, “Bu kadar polis Antakya’da yok. 50 bin kişinin öldüğü depremde bu kadar polis yok. Biz, bu dayanışma eylemine devam edeceğiz.” dedi.

Gözaltına alınan TİP üyeleri sabah karşı serbest bırakıldı.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin