KAÇIRILAN GAZETECİLER SERBEST

Bağdat´ta kaçırılan 3 Malezyalı gazeteci serbest bırakıldı. Kaçırıldıktan birkaç saat sonra serbest bırakılan gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
KAÇIRILAN GAZETECİLER SERBEST

Malezya Hükümeti yetkilileri, dün sabah bir hastaneye giderken 'Sun' ve 'New Straits Times' gazeteleri ile televizyon kanalı RTM'nin kamera ekibinden üç gazetecinin kaçırıldığını belirtti. Yetkililer, kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldıktan birkaç saat sonra serbest bırakılan gazetecilerin, hastanede muayeneden geçirildiğini bildirdi. Gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.



Malezya'nın Bernama ulusal haber ajansının haberine göre, 'Mercy Malaysia' (Malezya Merhameti) adlı hayır kurumundan iki doktora tercümanlık yapan bir Iraklı da saldırganlarca öldürüldü. Yaralanan 2 Malezyalı doktorun ise Bağdat'daki hastanede tedavi altında olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi.



Malezya Hükümeti, 'Irak işgalini büyük ölçüde başarmış görünen' ABD'ye yaptığı çağrıyla Irak'ta asayişin süratle sağlanmasını istedi. Irak'taki savaşın kamuoyuna duyurulmasında Batı medyasının önyargılı olabileceğini dikkate alan Malezya, Irak'a 30 gazeteci gönderdi. AKŞAM

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin