Kaçıranlar üzülmesin. Memurlar, emekliler dikkat yeni rakamlar açıklanıyor. Maaş promosyonunda eylül bitti ekim başlıyor. Hem emekli hem de memur emekli promosyonların yenileniyor

Milyonlarca çalışan ve milyonlarca emekli anlaşma yaptıkları bankalardan maaşları dışında bazı özel ayrıcalıklardan da yararlanıyorlar. İşte hem memur hem de emekliler için önemli bir haber var. Ekim ayı promosyon kampanyaları başlıyor...

Google Haberlere Abone ol
Kaçıranlar üzülmesin. Memurlar, emekliler dikkat yeni rakamlar açıklanıyor. Maaş promosyonunda eylül bitti ekim başlıyor. Hem emekli hem de memur emekli promosyonların yenileniyor

Emekli ve memur Temmuz zammı sonrası banka promosyonları milyonların en çok merak ettiği konular arasında zirvedeki yerini koruyor. Eylül ayı emekli promosyon kampanyaları için bugün sona eriyor.

Bankaların Ekim ayında da emekli promosyon kampanyaları için yeni açıklama yapması bekleniyor. Öte yandan Ekim ayında da memur banka promosyonları da milyonların gündeminde yer alacak.

Sabah gazetesindeki habere göre Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Vakıfbank ile yapılan yeni banka maaş promosyonuna ilişkin protokole göre, tüm personele tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın 27 bin lira ödenmesinin karara bağlandığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, müjdeli haberi Twitter adresi üzerinden duyurdu. İmamoğlu, "Çalışanlarımızın refahı için yoğun çalıştık ve iyi bir sonuca ulaştık. İBB ve iştirak şirketleri çalışanlarımızın hesabına tek seferde 27.000 TL maaş promosyonu yatırılacaktır. Hayırlı olsun." dedi.

 

POLİS MAAŞ PROMOSYONU MİKTARI BELLİ OLDU

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Vakıfbank ile yapılan yeni banka maaş promosyonuna ilişkin protokole göre, tüm personele tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın 27 bin lira ödenmesinin karara bağlandığını açıkladı.

2022'de memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yaklaşık 3 ay süren yeniden görüşmelerin gerçekleştirildiği ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girildiği ifade edildi. Yapılan görüşmeler neticesinde protokolün revize edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Yeni promosyon protokolünün süresi 3 yıl olarak belirlenmiş ve tek seferde, peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın her personele 27 bin lira ödenmesi karara bağlanmıştır. Yeni protokol 1 Kasım'da yürürlüğe girecektir. Ayrıca Vakıfbank ile önceden yapılan ve süresi henüz tamamlanmamış olan promosyon protokolleri de iptal edilerek yeni protokole dahil edilecektir. Vakıfbank dışındaki bankalarla devam eden protokoller ise sözleşmelerin bitiş tarihinde söz konusu yeni protokole dahil olacaktır. Vakıfbank Yönetim Kuruluna, Vakıfbank Genel Müdürüne ve protokol görüşmelerini gerçekleştiren heyetlere, Türk Polis Teşkilatı adına çok teşekkür ediyoruz."

Kamu personeli için en yüksek banka promosyonu 41 bin 500 lira ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde bulunuyor.

Kaçıranlar üzülmesin. Memurlar, emekliler dikkat yeni rakamlar açıklanıyor. Maaş promosyonunda eylül bitti ekim başlıyor. Hem emekli hem de memur emekli promosyonların yenileniyor - Resim : 2

BANKA PROMOSYONLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Promosyonunu yenilemek isteyen kamu kurumları öncelikle komisyon oluşturuyor.

2007/21 sayılı Promosyon Genelgesi'ne göre komisyon; kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili biriminin harcama yetkilisinin başkanlığında söz konusu birimde görev yapan toplam personelin en az yüzde 10'unun sendikalı olması halinde yetkili sendikadan bir üye ile merkez teşkilatında üst yönetici; taşra teşkilatında ise o birimin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından ilgili birimde görev yapanlar arasından seçilecek bir üyeden meydana geliyor. 3 kişilik komisyon, promosyonu, bankalardan teklif alarak belirliyor.

Oluşturulan komisyonların imzaladığı protokollerin süresi 2 yıldan az, 5 yıldan çok olamıyor.

Bazı kamu kurumları yüksek banka promosyonu için mevcut sözleşmesini feshederek yeni teklifler için bankalarla görüşmelere başlarken, bazıları da anlaşma sağladı.

Bazı kurumlarda sözleşme iptali için komisyon kurdu. Eğer promosyon sözleşmeleri iptal edilirse, tazminat maddesinin devreye sokulması gerekiyor.

Bu maddeye göre, ilk yıl sözleşme fesh edilirse promosyonun tamamı, ikinci ve üçüncü yıl fesh edilirse yüzde 50'si iade oluyor.

Aynı bankayla promosyon tutarını yenileyenler de bulunuyor. Bu durumda iade yapılmadan yeni tutar üzerinden anlaşma yapılıyor.

MEMUR PROMOSYONLARI NE KADAR OLDU?

İşte bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların yeni promosyon tutarları:

Ticaret Bakanlığı: 20 bin lira
Adalet Bakanlığı: 3 yıl, 25 bin lira
Ankara Tarım İl Müdürlüğü 22 bin 100 lira
Ankara İl Kültür Müdürlüğü: 25 bin 500 lira
Kültür ve Turizm Bakanlığı DÖSİM personeli: İlave 10 bin lira
Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi: 3 yıl, 41 bin 500 lira
Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi: 3 yıl, 31 bin 100 lira
Eskişehir Sağlık Müdürlüğü: 3 yıl, 35 bin 200 lira
Bingöl İl Özel İdaresi: 23 bin 805 lira
Edirne Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 3 yıl, 25 bin 250 lira
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü: 21 bin 950
Saruhanlı Belediyesi: 3 yıl, 19 bin 50
Gaziantep Üniversitesi: 4 yıl, 35 bin lira
Şanlıurfa Harran Üniversitesi: 3 yıl, 37 bin 250 lira
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü: 5 yıl, 19 bin 205 lira

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin