"Kaça yayımladınız bu mektubu Times"

Başbakan Erdoğan, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada o ilana da değindi.

Google Haberlere Abone ol
"Kaça yayımladınız bu mektubu Times"

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle açıldı.



Başbakan Erdoğan, açılış töreninde bir konuşma yaptı. Konuşmasında The Times'daki ilana da eğinen Erdoğan şu şekilde konuştu:



"Önceki gün bir İngiliz gazetesinde Türkiye aleyhine gerçekten çirkin bir mektup yayınlandı. Haritada, Türkiye'nin yerini gösteremeyecek olan sözde ünlü şahısların, mektubun içeriğine bakmadan, mektubun içindeki kelimelerin, kavramların hassasiyetine bakmadan, Türkiye'deki olayların iç yüzünü hiç anlamadan, böyle bir mektuba imza atmalarını biz esefle karşıladık.



Bu kadar ünü olan, uluslararası boyutta tanınan isimlerin altına imza attıkları metinleri iyi okumaları anlamaları gerekir. Bu mektuba imza atanlar ciddi şekilde aldatılmış, yanıltılmışlardır. Böyle bir mektup Türkiye’nin saygınlığına zerre kadar leke getirmez. Ama böyle hezeyanlarla, yanlışlarla, iftira ve ithamlarla dolu bir mektup, onu yayınlayan gazetenin ve ona imza atan kişilerin saygınlığına gölge düşürür.



Acaba kaça yayımladınız bu mektubu Times. İşte senin bedelin o. Senin bedelin o. Bizler tabii yasal mecrada ne gerekiyorsa yapacağız, onun hesabını o şekilde soracağız.



Bu ülke başbakanına diktatör diyen bir anlayış demek ki bu ülkeyi hiç tanımıyor. Bu ülkede hergün kendisine küfredilen ve bunu sabırla karşılayan bir başbakan var. Ve bu gazeteler basın özgürlüğü adına bunu yapıyorlar. Şimdi bunlar yayınlarına devam ediyor. 10 yıl önce acaba bunları yapabilirler miydi?"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin