Kaç tane medya patronu var? İşte Türkiye medya sahipliği haritası!

MediaCat ilkini 2008 yılında yayınladığı Türkiye Medya Sahipliği Haritası’nın ikincisini Nisan 2013 sayısıyla birlikte yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Kaç tane medya patronu var? İşte Türkiye medya sahipliği haritası!

Haritada Türkiye’de faaliyet gösteren bütün ulusal medya şirketlerinin medya ve medya dışı alanlardaki faaliyetlerine ayrıntılarıyla yer veriliyor. Bu bilgiler her gruba ait bir adanın yer aldığı hayali bir ‘medya takımadaları’ haritasıyla destekleniyor. İllüstrasyon sanatçısı Tayyar Özkan tarafından yapılan haritada grupların medya büyüklüğü adaların büyüklüğüyle gösteriliyor.

Doğan Grubu, Çukurova Holding, Çalık Holding ve Doğuş Grubu olmak üzere dört büyük grubun medya patronları Aydın Doğan, Ferit Şahenk, Ahmet Çalık ve Mehmet Emin Karamehmet haritada resmedildi. RTÜK, sahil güvenlik teknesi olarak haritada yer alırken, ufak bir teknede Acun da unutulmadı.

Haritada yer alan medya gruplarının tam listesi şöyle: Al Jazeera Turk Yayıncılık, Albayrak Grubu, Anadolu’da Vakit, Ciner Grubu, Cumhuriyet Gazetesi, Çalık Holding, Çukurova Holding, Demirören, Doğan Holding, Doğuş Grubu, Dünya Şirketler Grubu, Feza Grubu, Göktuğ Yatırım, Hayat Görsel Yayıncılık, İhlas Holding, Koza İpek Holding, Mng Holding, News Corporatıon, Number1 Medya Grubu, Power Group Medıa Center, Samanyolu Yayın Grubu, Saran Holding, Spectrum Medya, Star Medya Yayıncılık, Taraf Gazetesi, TRT…

 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin