Kaç kişinin Facebook ve twitter hesapları takip ediliyor?

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan'a, kaç kişinin Facebook ve twitter hesaplarının takip edildiğini sordu.

Google Haberlere Abone ol
Kaç kişinin Facebook ve twitter hesapları takip ediliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:



"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleriyle ilgili tasarıda, internet erişimini sınırlayıcı düzenlemelere yer verilmesinin amacı nedir?



Bireylerin sosyal ağlardaki faaliyetleri ve aramalarının kayıt altına alınıp iki yıl boyunca saklanması hangi maksat dolayısıyla hasıl olmuştur?



Halihazırda Twitter, Facebook gibi sosyal medya işlevi gören ağların kullanıcıları takip edilmekte midir? Kaç kişinin Facebook ve Twitter hesapları takip edilmektedir?



Gençlerin, çocukların interneti doğru kullanmaları konusunda okullarda eğitim vermek yerine neden tüm kullanıcılara sınırlama getirilmesi tercih edilmiştir?



İnternet erişimine sınırlayıcı düzenlemelere yer verilmesinde, yani bir tür sansür uygulanmasında sosyal medyanın Gezi olaylarındaki kullanımının etkisi var mıdır?



Türkiye genelinde 2011-2014 yılları arasında sosyal medya üzerinden (Facebook, Twitter, vd.) kişilere açılan herhangi bir soruşturma var mıdır? Varsa sayısı nedir? Açılan soruşturmalar sonucunda Türkiye genelinde ceza alan kaç kişi vardır?"



Bu cezalardan para cezasına çevrilen var mıdır? Varsa toplam tutarı ne kadardır?" (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin