Kaç dilim yediğinizi bile sayamayacaksınız: 10 dakikada hazırlayabileceğiniz müthiş bir sütlü irmik tatlısı. Sütlü irmik tatlı nasıl hazırlanır?

Hem lezzetli hem az kalorili hem de pratik bir tatlı arayışı içerisindeyseniz oldukça doğru yerdesiniz. İşte dünyanın en lezzetli aynı zamanda en kolay pratik sütlü tatlısı!

Google Haberlere Abone ol
Kaç dilim yediğinizi bile sayamayacaksınız: 10 dakikada hazırlayabileceğiniz müthiş bir sütlü irmik tatlısı. Sütlü irmik tatlı nasıl hazırlanır?

Akşam çayın kahvenin yanına ikram edebileceğiniz müthiş bir lezzet. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz sütlü irmik tatlısını çok sevecek ve bittikçe yapmak isteyeceksiniz. Az kalorili ve 10 dkaikada hazır irmik tatlısı için kolları sıvamaya başlayabilirsiniz!

Malzemeler;

1 paket kakaolu bisküvi

Muhallebisi için;
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya

Yapılışı;

İlk olarak muhallebiyi hazırlayarak başlayacağız. İrmikli muhallebi için uygun bir tencerenin içerisine 1 su bardağı irmiği, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 litre sütü alalım. Malzemelerimizi tencerenin içerisine aldıktan sonra bir çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım. Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra tencereyi ocağın üzerine alalım ve koyulaşıp göz göz oluncaya dek güzelce pişirelim.

Ancak ocağı yüksek derecede açmamaya dikkat etmelisiniz. Sürekli karıştırarak pişen muhallebiniz koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın ve içerisine 1 paket vanilyayı ilave edin. Vanilyayı ilave ettikten sonra karışana dek güzelce çırpın. Ardından pastanızı yapacağınız borcamın içerisini güzelce ıslatın ve muhallebinin 3/1'ini borcamın içerisini dökün.

Spatula ile güzelce yaydıktan sonra kakolu bisküviyi muhallebinin üzerine dizin. Kalan muhallebinin yarısını da bisküvilerin üzerine dökün. Muhallebiyi yaydıktan sonra bir kat daha bisküvi dizin. Akabinde kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün ve güzelce yayın. Bu bağlamda 3 kat muhallebi ve 2 kat bisküvi olacak.

Tüm işlemlerinizi gerçekleştirdikten sonra muhallebiyi 2 - 3 saat kadar buzdolabında dinlendirmeye alalım. dinlendirme işleminden sonra muhallebinin tamamını kapatacak şekilde rondodan geçirdğimiz bisküvi ile kapatalım. Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin