Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak. 24 Nisan 2023 Pazartesi Kabine Toplantısı var mı yok mu. Kabine Toplantısı bu hafta yapılacak mı?

Kabine Toplantısı tarihi nisan ayının son haftasına gelmesiyle gündemde yer aldı. Kabine Toplantısı en son 6 Mart'ta yapılmıştı. Yeni toplantıda AK Parti Seçim Beyannamesinde yer alan evlilik kredisi, öğrencilere vergi muafiyeti, seçim, kadınlara emeklilik desteği konuları hakkında karar alınması bekleniyor. Peki Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 24 Nisan 2023 Pazartesi Kabine Toplantısı var mı yok mu?

Google Haberlere Abone ol
Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak. 24 Nisan 2023 Pazartesi Kabine Toplantısı var mı yok mu. Kabine Toplantısı bu hafta yapılacak mı?

Kabine Toplantısı günü ve saati merak ediliyor. Ak Parti seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından güncel konuların Kabine Toplantısı'nda ele alınması bekleniyor. Peki Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? 24 Nisan 2023 Pazartesi Kabine Toplantısı var mı yok mu?

Kabine Toplantısı normal şartlarda iki haftada bir yapılıyor. Ancak 24 Nisan Pazartesi için henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Gündemde kira yardımı, ev kadınlarına emeklilik desteği, seçim, yüzde 25 kira zammı, kentsel dönüşüm yarısı bizdem kampanyası, ücretsiz doğalgaz, TOKİ projeleri yer alıyor.

"DOĞALGAZI 1 YIL SÜREYLE ÜCRETSİZ VERİYORUZ"

Ücretsiz doğalgaz açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su üretimi için gereken doğalgaz ücreti faturalardan düşürülecektir. Yaz olduğunu dikkate alırsak pek çok hanenin neredeyse hiç doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor. Özellikle emeklisinden öğrencisine tüm dar gelirli vatandaşlarımızın bütçesine ücretsiz doğal gaz kullanımının önemli katkı yapacağına inanıyorum. Seçim sonrası döneminde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı olumlu şekilde tecelli edecektir." dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAMPANYASI

Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. 100 metrekare 2+1 daireye 750 bin TL'ye kadar, 3+1'de 900 bin TL'ye kadar maliyeti biz karşılayacağız. Yüzde 10'u peşin kalanı 10 yıl vadeli olarak borç ödenebilecek.Yüzde 10'u peşin ödenen 750 binlik borçlanma için 5625 lira taksit, 900 bin lira için 6750 lira taksit olacak. Cebinde birikmiş parası olmayan vatandaş bile katkıyla uygun şartlarda borçlanacak." diye konuştu.

KİRA YARDIMINA ZAM

Kentsel dönüşüm projesinin ardından ikinci müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da kira yardımlarının 3 bin 500 TL'den 5 bin TL'ye yükselttiklerini açıkladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin