Kabataş'ta fikir ayrılığı! Yeni Şafak yazarı itiraz etti

Yeni Şafak yazarı, Kabataş'ta yaşandığı iddia edilen olayı nasıl yorumladı?

Google Haberlere Abone ol
Kabataş'ta fikir ayrılığı! Yeni Şafak yazarı itiraz etti

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelini Zehra Develioğlu, Gezi olayları sırasında Kabataş'ta 'üstü çıplak, deri eldivenli' kişilerce saldırıya uğradığını iddia etmiş, iddiaların gerçek dışı çıkmasının ardından Develioğlu'na ve onu destekleyen gazetecilere tepki gösterilmişti. 



Hükümete yakın 5 gazeteden 13 köşe yazarı "Diliniz KABA vicdanınız TAŞ" ortak başlığıyla köşe yazıları kaleme almış, Develioğlu'nu ve Develioğlu'nun destekleyen gazetecileri savunmuştu.



Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan ise bugünkü köşe yazısında "Elbette orada bir kadının taciz edildiğine inanıyorum. Fakat o tacizin kadıncağızın anlattığı şekilde gerçekleşmiş olduğuna da ihtimal vermiyorum" ifadelerini kullandı.



Kılıçarslan, Kabataş tartışmaları ile ilgili şunları yazdı:



Kabataş’ı yazmak



Gezi olaylarının ilk günüydü. Sosyal medyada bazılarını tanıdığım, bazılarının da kim olduklarını bildiğim birçok insan ‘Taksim meydanında ölüler var, yüzlerce yaralı söz konusu, tomalar üzerimize ne olduğunu anlamadığımız bir kimyasal sıkıyor’ yazdılar. Ben hiç duraksamadan dönemin İstanbul valisine, başbakanına ve cumhurbaşkanına çağrı yapıp ‘bu çılgınlığı durdurun, insanları öldürmeyi bırakın’ yazdım.



Polisin değil gerçek mermi, ‘aşırı’ olarak nitelenebilecek her türlü güç kullanmasını açık şekilde lanetledim.



Kabataş’ta bir grup eylemci camiye girdiklerinde bunu sert şekilde eleştiren mahalleme dönüp, her türlü riski de göze alarak, ‘orası Allah’ın evidir. İçeride ne yapmış olurlarsa olsunlar, zor durumda kalıp Allah’ın evine sığınan insanlara bu sözleri söyleyemeyiz’ dedim.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin