Kabataş sessizliğini bozdu! İsmet Berkan özür diledi

Kabataş'ta taciz olayının yaşandığını iddia eden İsmet Berkan özür yazısı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Kabataş sessizliğini bozdu! İsmet Berkan özür diledi

Gezi olayları sırasında Kabataş'ta Zehra Develioğlu'nun saldırıya uğradığını savunan Hürriyet yazarı İsmet Berkan, bugünkü köşesinde 'üzgün' olduğunu belirtti.



Suskunluğunun 'kibir' olarak algılandığını ifade eden Berkan, "Lafı dolandırmadan söyleyeyim: Birçok kişinin güvenini sarstığım ve onları hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm. Üzgünüm ve özür diliyorum" dedi.



Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, dünkü köşe yazısında Berkan'a 'özür dile' çağrısında bulunmuştu.



Berkan, Kabataş olayı ile ilgili bugünkü köşesine "Gazetecinin görevi, önündeki tanık beyanları veya kanıtlar ne diyor olursa olsun şüpheciliğini korumak, araştırmaya- soruşturmaya devam etmek ve hakikate ulaşmaya çalışmaktır.



'Kabataş' yalanı meselesinden söz ediyorum.



Bundan bir yıl önce, tam olarak 14 Şubat 2014'te Hürriyet'te çıkan yazımda da söylemeye çalıştım; vahim bir gazetecilik hatası yapmış, bir haberi yayınlamak duyurmak için yeterli kontrol sürecini uygulamamıştım. 



O zaman da öyleydi, bugün de: Bir bahane arıyor, bahanelerin arkasına sığınmaya teşebbüs ediyor veya 'ama'lı, 'fakat'lı cümleler kuruyor değilim; hatamın farkındayım. 



Yapacağım herhangi bir açıklamanın konuyu daha da büyüteceğini düşünüp uzun bir süre sustum. Yanılmışım" yazdı.



Berkan yazısını "Bu satırları okuyanlar da lafı dolandırmadan anlasınlar; 'Aslında şunu diyor', 'Yok canım böyle demek istiyor', 'Öyle değil böyle' falan yok. Üzgünüm. Ve özür diliyorum" diye noktaladı.



Hürriyet Okur Temsilcisi'nden İsmet Berkan'a çağrı! 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin