Kabardıkça kabarıyor, kek kalıbına sığmıyor: Yediğiniz tüm kek tariflerini unutun. Pofuduk lezzetli kek yapmanın sırrı bulundu. Babata keki nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir kek tarifi arayanlar için oldukça güzel bir tarif bulduk. Kabardıkça kabaran Babata kekine aşık olacaksınız. İşte Babata keki için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Kabardıkça kabarıyor, kek kalıbına sığmıyor: Yediğiniz tüm kek tariflerini unutun. Pofuduk lezzetli kek yapmanın sırrı bulundu. Babata keki nasıl yapılır?

Malzemeler;

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı tahin (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un

Üzeri için;

Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir çırpma kabının içerisinde 3 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri iyice çırpalım. Yumurta ve şekeri güzelce çırpıktan sonra içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı tahin ekleyelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra tekrar çırpma işlemini gerçekleştirelim. Akabinde içerisine  1,5 su bardağı mısır unu, 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu ilave edelim.

Tüm malzemeleri tekrardan çırpalım. Bu esnada kek kalıbını güzelce yağlayalım. Ardından kalıbın tamamını susam ile güzelce kaplayalım. 

Hazırladığımız kek hamurunu kalıbın içerisine alalım ve  önceden ısıttığımız 170 derece fırında 50 dakika boyunca kekimizi pişmeye bırakalım.

Sürenin sonunda kekimizi fırından çıkaralım ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin