Kabardıkça kabarıyor, fırın tepsisine sığmıyor: Yumuşak poğaça yapmanın sırrı bulundu. Sodalı yumuşak poğaça nasıl yapılır?

Hem kabaran hem de yumuşacık lezzetliyle büyüleyen poğaça tarifi arayışı içerisindeyseniz bu tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor. Lezzeti de görüntüsü de adeta mest ediyor...

Google Haberlere Abone ol
Kabardıkça kabarıyor, fırın tepsisine sığmıyor: Yumuşak poğaça yapmanın sırrı bulundu. Sodalı yumuşak poğaça nasıl yapılır?

Yumuşacık, pamuk formda bir poğaça hazırlamak için bu tarifi mutlaka deneyin. Hem lezzetli hem de bir o kadar pratik...

Malzemeler;

Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
6 su bardağı un

İç Harcı İçin;
Peynirli Maydanoz

Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı sıvı yağı, 1 adet yumurta akını ve 1 şişe maden suyunu ilave edelim.

Malzemeleri kabın içerisine döktükten sonra uygun bir çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım. 

Akabinde karışımında içerisine 1 tatlı kaşığı tuzu, 2 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket instant mayayı da ilave ettikten sonra bir müddet daha karıştıralım.

Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 6 su bardağı unu yavaş yavaş karışımın içerisine ilave etmeye ve bir yanda da yoğurma sürecine başlayabilirsiniz.

Bu noktada unu azar azar ilave etmeniz son derece önemlidir. Hamurunuz ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir formda olması gerekir.

Tüm bu adımları izledikten sonra hamurunuz hazır hale geliyor. Kabınızın üzerini bir streç yardımıyla kapatın ve hamurun bir saat kadar mayalanmasını bekleyelim.

1 saatin sonunda mayalanan hamuru alalım ve havası çıkarmak için güzelce yoğuralım. Pişirme kağıdını fırın tepsisinin içerisine aldıktan sonra hamurumuzdan parçalar koparalım ve bir miktar genişlettikten sonra içerisine iş harcını koyalım.

İç harcınısı hamurun içerisine yerleştirelim ve hamura şekil verelim. Daha sonra fırın tepsinin içerisine yerleştirelim.

Tüm hamur bitene dek bu işlemi gerçekleştirelim. Ardından poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim. 

Çörek otu ya da susam serpiştirdikten sonra 15 - 20 dakika kadar fırın mayasını bekleyelim.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25 dakika kadar pişirelim. Pişme süresinin ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin