Kabardıkça kabaracak tepsiye sığmayacak: Peyniri ağızda eriyor yumuşacık oluyor. Labneli poğaça tarifi

Çeşit çeşit poğaça tariflerine yepyeni bir lezzet getirdik. Pamuk gibi dokusuyla, dev gibi kabarmasıyla ve ağızda eriyen peyniriyle labneli poğaçanın tutkunu olacaksınız! Çayları demleyin tarife başlayın. İşte yumuşacık labneli poğaça tarifi ve malzemeleri

Google Haberlere Abone ol
Kabardıkça kabaracak tepsiye sığmayacak: Peyniri ağızda eriyor yumuşacık oluyor. Labneli poğaça tarifi

Kahvaltı ve çay saatlerini enfes ve çeşit çeşit lezzetiyle süsleyen poğaçalar, en lezzetli hamur işlerinden biridir.

Sabah kahvaltısının vazgeçilmezi, çay saatlerinin en lezzetli ve en yumuşak eşlikçisi olan labneli poğaçayı her yiyen tarifini soracak!

İster kahvaltı sofralarına ister misafir sofralarına ve isterseniz çay saatlerine hazırlayabilirsiniz. Klasik poğaça tariflerini unutturan bu tarifi mutlaka deneyin.

İşte yumuşacık dokusuyla labneli poğaça tarifi

LABNELİ POĞAÇA MALZEMELERİ

1 paket yaş maya

1 paket labne

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

3 yemek kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu

1 buçuk tatlı kaşığı tuz

7 su bardağı un

Beyaz peynir

2 yumurtanın sarısı

Susam

Çörek otu

Kabardıkça kabaracak tepsiye sığmayacak: Peyniri ağızda eriyor yumuşacık oluyor. Labneli poğaça tarifi

LABNELİ POĞAÇA TARİFİ

Öncelikle uygun bir kabın içine mayayı, sütü ve şekeri ekleyin. 5 dakika kadar mayanın erimesini bekleyin. Ardından suyu, tuzu, sıvı yağı ve labne peynirini ilave ederek karıştırın.

Daha sonra unu ve kabartma tozunu ilave edin. Unun kalitesine göre miktar değişebileceğinden unu kontrollü olarak eklemeye dikkat edin.

Hamuru, yumuşak ve kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun. Ardından üzerini örtün ve 1 saat mayalamaya bırakın.

Süre sonunda elinizi yağlayın ve hamuru tezgaha alarak havasını söndürün. Ardından hamurdan mandalina büyüklüğüne parçalar koparın ve yuvarlayın.

Bir kasenin içine bir miktar sıvı yağ alın ve elinizi batırdıktan sonra hamur bezelerini açın. Hamurun kenarına peyniri koyun ve rulo şeklinde sararak ay çöreği şeklini verin.

Bir fırın tepsisin için pişirme kağıdı açın ve poğaça hamurlarını dizin. Bu şekilde 20 dakika kadar tepside mayalamaya bırakın.

Süre sonunda mayalanan poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün. Ardından üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirin.

Önceden ısıttığınız 180 derece fırının içine poğaça tepsisini verin ve pişmeye bırakın. Poğaçalarınızın üzeri kızardıktan sonra fırından alın. Peyniri ağızda eriyor, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin