Jorge Jesus: Futbolda bunların olmaması gerekiyor

UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında sahasında Dinamo Kiev'i 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Jorge Jesus: Futbolda bunların olmaması gerekiyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına üç puanla başladı.

Dinamo Kiev'i sahasında 90+3. dakikada yeni transferi Michy Batshuayi'nin golüyle mağlup eden sarı-lacivertli ekipte Jorge Jesus maçı değerlendirdi.

Dinamo Kiev'li oyuncuların sürekli faul yaptığına değinen Jorge Jesus,  "Dinamo Kiev'in ilk yarıda yapmak istediği şey, taktik faullerle bizi durdurmaktı. 25. dakikada kalecileri vakit geçirmeye başlamıştı. Futbolda bunların olmaması gerekiyor. Ukrayna'da böyle mi bilmiyorum ama oyuncuların bunu yapmaması gerekiyor'' dedi.

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Jesus, "Lucescu'ya çok saygı duyuyorum. Teknik direktör olarak kalitesini kanıtlamış bir isim ama ona şöyle bir tavsiye verebilirim, maçın istatistiklerine bakabilir. Dinamo Kiev, sürekli Fenerbahçe'yi faul yaparak durdurmaya çalıştı. Lucescu ile konuşmadım. Kendisini görmedim bile ama görsem de bu konuyu konuşmazdım. Onu anlayabiliyorum. Bugün Fenerbahçe'yi ofansif olarak durdurabilmek için arka arkaya faul yaptılar. Stratejileri buydu. Hakem de buna izin verdi."' ifadelerini kullandı.

''İSTERSEN BİR SAAT YERDE YAT...''

Maç sonunda Dinamo Kiev kalecisi Buschan'a yaptığı hareketin anlamını açıklayan Jesus, ''Maç sonunda 'İstersen bir saat yerde yat, hiçbir önemi yok' demek istedim. Kendisi çok iyi bir kaleci. Ne kendisinin ne de Dinamo Kiev'in buna ihtiyacı yok'' şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin