Johnny Depp'in oynadığı Sweeney Todd karakterinin gerçek olduğunu biliyor muydunuz? İşte İngiliz seri katilin tüyler ürperten hikayesi

Sweeney Todd'un ibretlik hikayesi birçok filme ve tiyatro oyununa ilham oldu. Elbette burada ilham oldu iyi anlamda kullanılmıyor. 1700'lerin sonlarında yaşamış olan bu seri katil akıl almaz yöntemlerle insanları öldürdü.

Google Haberlere Abone ol
Johnny Depp'in oynadığı Sweeney Todd karakterinin gerçek olduğunu biliyor muydunuz? İşte İngiliz seri katilin tüyler ürperten hikayesi

Sweeney Todd 1748 yılında teksti işçisi bir ailede dünyaya geldi. Ailesi oldukça yoksuldu. Anne ve babası Sweeney henüz 12 yaşındayken ortadan kayboldular. Cesetleri hiç bulunamadı.

Yalnız kalan Todd, bıçak üreten bir tüccarın yanında işe girdi. İki yıl sonra neden olduğu bilinmeyen bir suçtan cezaevine girip oradaki berberin çıraklığını yapmaya başladığında hem kendi hayatı değişecekti hem de insanların...

5 yıl hapishanede kaldıktan sonra dışarı çıktığında Londra'da berberlik yapmaya başladı. İlk cinayetini sarhoş bir denizciyi öldürerek işledi.

Dükkanının mahzenini öyle bir yaptı ki buradan Londra kanalizasyonuna gidilebiliyordu. Ve berber koltuğu da tam bu mahzen kapısının üstündeydi. Yani istediği anda yaptığı düzenekle müşterilerini mahzene gönderebiliyordu.

Todd insanları öldürmekle kalmıyor, onların etlerini börek yapması için sevgilisine de veriyordu. Sonunda insanlar kanalizasyon gelen daha kötü kokuların peşine düştüklerinde yol onları Todd'un dükkanına götürdü.

Gerçekler ortaya çıktığında Todd'un sevgilisi her şeyi itiraf edip, zehirle kendini öldürdü.
 Todd ise 2 Ocak 1802 yılında idam edildi.

Etiketler johnny deep film
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin