Joe Biden talimat verdi; ABD istihbaratı Covid-19 raporu hazırladı... Biyolojik silah olarak mı geliştirildi?

ABD istihbaratı, Başkan Joe Biden'ın talimatı üzerine 90 günlük araştırmaları sonucu hazırladıkları raporda Covid-19'un kökenine karşı ortak bir sonuca ulaşamadıklarını ancak virüsün biyolojik silah olarak geliştirildiğine inanılmadığını vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Joe Biden talimat verdi; ABD istihbaratı Covid-19 raporu hazırladı... Biyolojik silah olarak mı geliştirildi?

ABD istihbarat ajansları, 90 günlük incelemelerinin ardından ABD Başkanı Joe Biden'a sundukları ve Covid-19'un kökenini araştırdıkları raporun bir bölümünü kamuoyu ile paylaştı.

Covid-19'un kaynağına ilişkin henüz ortak bir kanıya varılamadığı belirtilen raporda, ABD İstihbarat Topluluğunun 4 üyesinin virüsün bir hayvandan insana geçtiğine dair inancının az olduğu ifade edildi. Beşinci bir ajanın da ilk insan enfeksiyonunun bir laboratuvarda başladığına dair orta derecede ikna olduğu vurgulandı.

Raporda, tüm istihbarat kurumlarının virüsün biyolojik silah olarak geliştirildiğine inanmadığının altı çizildi.

Çin'in ABD ve uluslararası toplumla virüsün kökenine yönelik araştırmalar konusunda tam koordinasyona geçmemesinin önlerindeki en büyük engel olduğu vurgulandı.

BİDEN'A DETAYLI BRİFİNG

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, istihbarat kurumlarının kendisine rapora ilişkin detaylı bir brifing verdiğini kaydetti.

ABD'de yüz binlerce insanın hayatına mal olan Covid-19'un kökeni bulunana kadar rahat uyku uyumayacaklarını belirten Biden, Çin'in tavrının virüsün kökeninin bulunmamasındaki en büyük etken olduğunu kaydetti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin