Joe Biden planlarının suya düştüğünü itiraf etti: Varsayım yanlış çıktı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Afganistan'dan tamamen çekilmesine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Biden, Afganistan konusunda itiraflarda bulundu. Biden, "Nisanda bir karar verdim bu savaşı bitirmek için. 300 binden fazla Afgan ordusunun Taliban'la olan iç savaşta daha ciddi mücadele edeceğini düşündük. Bu varsayım yanlış çıktı." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Joe Biden planlarının suya düştüğünü itiraf etti: Varsayım yanlış çıktı

 

 

ABD Başkanı Joe Biden dün itibarıyla ABD'nin Afganistan'dan tamamen çekilmesine ilişkin basın toplantısı düzenliyor. Biden, tahliye operasyonunu "sıradışı bir başarı" olarak nitelendirdi.

Biden'ın konuşmasından satır başları şöyle:

DEAŞ Horasan teröristlerinin de sürekli kalabalığın içinde olmasını bilmelerine rağmen bunu yaptılar. Diplomasi ekipleri ve istihbarat ekiplerimiz işlerini iyi yaptılar. 20 asker yaralandı, 13 kahraman hayatını kaybetti.

Nisanda bir karar verdim bu savaşı bitirmek için. 300 binden fazla Afgan ordusunun Taliban'la olan iç savaşta daha ciddi mücadele edeceğini düşündük.

Bu varsayım yanlış çıktı. Yine de ekibimize talimat verdik. Bu duruma hazırdık. Onlar ve Afganistan halkının çöküşünü izlerken, cumhurbaşkanı ülkeden kaçarken biz hazırdık.

6 bin askerin Kabil'e gitmesine izin verdim Kabil Havalimanı'nı koruması için.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin