Japonya'da servis edilen yemek iki Kore ülkesini de kızdırdı!

Güney Kore ile Japonya arasındaki tartışmalı adacıklar bu kez de bir yemekle gündemde. Japonya'da bir restoran, adacıklara benzetilen pilav toplarının üzerine bayrak diktiği yemekle tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol
Japonya'da servis edilen yemek iki Kore ülkesini de kızdırdı!

Japonya'da bir restoranın, Güney Kore'nin yönetiminde olan ancak Tokyo'nun kendi toprakları olarak gördüğü adacıkları 'Japon toprağı' olarak betimlediği yemeği kriz yarattı. Köri sosundan 'denizin' ortasında, üzerine Japonya bayrağı dikilmiş pilav toplarından oluşan yemeğe, hem Güney Kore'den hem Kuzey Kore'den tepki geldi.

BAYRAKLI PİLAV ADALARI
gazete duvar'ın haberine göre, söz konusu yemek, Japonya'nın tartışmalı adacıklara yakın Şimane bölgesindeki Okinoshima adasında bulunan bir restoranda servis ediliyor. Yanında turşu ve çorba ile gelen deniz mahsüllü yemekte, 'köri denizinin' ortasında, şekilleri tartışmalı kayalıklara benzetilmiş pilav topları bulunuyor. Bu 'pilav adalarından' birinin üzerine de Japonya bayrağının dikildiği görülüyor.

'TİPİK UCUZ NUMARA'
Yemeğin fotoğrafının sosyal medyada paylaşılmasının ardından, Kuzey ve Güney Kore medyasından tepkiler yükseldi. Yemek Güney Kore medyasında geniş yer bulurken, Dong-A-Ilbo gazetesine konuşan bir öğretim üyesi 'Japonya'nın adalara dair iddialarının reklamını yapmak için tipik ucuz numaralara başvurduğunu' öne sürdü. Kuzey Kore'de yayın yapan Uriminzokkiri isimli internet sitesi de yemeği küçümseyerek 'Tokyo'nun adaları ele geçirme iddiasına ihanet edildiğini' savundu.

Japonya'nın 'Takeşima adaları', Korelilerin 'Dokdo', Batı dünyasının ise 1849'da bölgede kaza yapan bir Fransız gemisine atıfla 'Liancourt Kayalıkları' olarak adlandırdığı adalar, Güney Kore ile Japonya'ya yaklaşık olarak eşit mesafede bulunuyor. Güney Kore'nin yönetiminde olan ancak Japonya'nın hak iddia ettiği adacıklar, geçmişte iki ülke arasında birçok diplomatik krize sebep olmuştu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin