Japonya hükümeti: IŞİD'le doğrudan temas kurmadık

Japonya Dışişleri Bakanı, IŞİD tarafından rehin alınan Japon gazeteci Kenji Goto'nun serbest bırakılması için Ürdün'e gitti.

Google Haberlere Abone ol
Japonya hükümeti: IŞİD'le doğrudan temas kurmadık

Japonya Dışişleri bakanı IŞİD terör örgütü tarafından rehin alınan Japon gazeteci Kenji Goto'nun serbest bırakılması amacıyla görüşmeler yapmak için Ürdün'e gitti.



Japonya hükümetinin pazartesi günü yaptığı açıklamada; IŞİD tarafından kaçırılan Japon rehine Kenji Goto'nun kurtarılması için elinden geleni yapacağına dair söz verdi. Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshihide Suga, IŞİD'le henüz doğrudan temas kuramadıklarını, ancak insan hayatının her şeyden önce geldiğini ve Goto'nun kurtarılması için üstün çaba sarf ettiklerini söyledi.



IŞİD, cumartesi günü internet sitesinde Japon rehinelerden Haruna Yukawa’yı öldürdüğünü iddia eden bir video yayınladı. IŞİD'in daha önce yayınladığı görüntülü videoların aksine bu sefer sadece diğer rehine Kenji Goto'nun fotoğrafı ve arka planda örgüt üyesi birinin sesi kullanıldı. Videoda Goto'nun elinde öldürülen Yukawa'nın fotoğrafını tuttuğu görülüyor.



Japon gazeteci Kenji Goto'nun durumu ise hala bilinmiyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin