Japon televizyon kanalı İstanbul'da

Japonya Fuji Televizyon ekibi Bahçelievler’e gelerek Atsushi Miyazaki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Park’ında Çekim yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Japon televizyon kanalı İstanbul'da

Fuji TVVan depreminde hayatını kaybeden Atsushi Miyazakı’nin Bahçelievler‘de adını taşıyan trafik eğitim ve sivil savunma parkında çekim yaptı. Televizyon ekibinden muhabir Kazumi Takaya, Makoto Sasaki parkta yapılan eğitimler hakkında bilgi alırken, kameraman Peter Kavmanus ise görüntüledi.



Türkiye ile ilgili belgesel programı hazırlayan Japon Fuji TV ekibi Bahçelievler Belediyesi Atsushi Miyaziki Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı’na gelerek incelemelerde bulundu.



Japon TV ekibinin sorularını cevaplayan Başkan Osman Develioğlu, Türk Japon dostluğunun geçmişinin uzun yıllara dayandığını söyleyerek, “Van depreminde ülkemize yardıma gelen ve hayatını kaybeden Miyazaki Türkiye’de gönüllere taht kurarak, saygının ve vefanın simge bir ismi olmuştur” dedi. 



Miyaziki’nin adını taşıyan eğitim parkında bugüne kadar yaklaşık 40 bin öğrenicinin, 9 bin gönüllü yetişkinin de sivil savunma ve hafif arama kurtarma eğitimi gördüğünü belirten Başkan Develioğlu, “Çocuklar bu eğitim parkın da trafik kurallarını öğrenirken, Atsushi Miyazaki’nin insani davranışlarını da örnek alıyorlar dedi. 

TV muhabirleri Kazumi Takaya, Makoto Sasaki Türkiye’de eğitim parkına bir Japon’un isminin verilmesinin çok anlamlı olduğunu ve kendilerinin duygulandığı söylediler. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin