Japon gazetecileri etkileyen klip!

Japonya'dan Antalya'ya gelen 3 gazeteci, izledikleri klipten etkilendi ve...

Google Haberlere Abone ol
Japon gazetecileri etkileyen klip!

Türkiye ile ilgili haber çalışması yapmak üzere Antalya’ya gelen 3 Japon gazeteci, EXPO 2016 Antalya Sergi alanını ziyaret etti. 



Proje ile ilgili sunumu izleyen Japon gazeteciler, ünlülerin alana ağaç dikme görüntülerinden oluşan klipten çok etkilendi. Gazeteciler, ülkelerine döndüklerinde Japonya’nın sevilen yazarı Haruki Murakami’ye EXPO 2016 Antalya adına davette bulunacaklarını söyledi.



Tokyo Büyükelçiliği’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ve bir haftadır Antalya’da bulunan Japon gazeteciler, Hiroko Nakano, Miki Yamashita ve Hisayuki Tatsumi Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.



Japon gazetecileri etkileyen klip!



EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılanan konuk heyet, EXPO projesi sunumu izledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projenin son derece etkileyici olduğunu söyleyen Japon gazeteciler, yazacakları haberlerde Türkiye’nin ilk EXPO’suna ayrı bir yer ayıracaklarını belirterek EXPO 2016’nın ve Antalya’nın tanıtımına katkı sağlayacaklarını söyledi.



Aralarında Elijah Wood, Inna, Srebro gibi ünlü sanatçıların ağaç diktiği ünlüler ormanı için hazırlanan klibi izleyen Japonlar, “Bizim de burada bir ağacımız olmalı” dedi. Bunun üzerine Şengül, Japon heyeti sergi alanında ünlüler ormanına davet etti. Japon gazeteciler, alana Zeytin (Olea Europaea) ağacı dikti. İsim etiketini ağaca bağlayan gazeteciler, can suyu verdikten sonra ağaçlarıyla fotoğraf çektirdi.



EXPO 2016 Antalya ile ilgili yazacakları haberlerde Ünlüler Ormanı’na da yer vereceklerini belirten Japon gazeteciler, kendi ülkelerinin popüler yazarlarından biri olan ve kitapları Türkçe’ye de çevrilen Haruki Murakami’yi de alana ağaç dikmesi için davet edeceklerini söyledi.



Ziyaretin sonunda Japon gazeteciler Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül’e “sakura şampuanı” hediye etti. Şengül ise Japon gazetecilere EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık ile birlikte EXPO 2016 Antalya’yı tanıtan bir set hediye etti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin