İzmirli müzisyenler şarkılarını öldürülen Cihan Aymaz için söyledi

İzmir’de müzisyenler, sokak sanatçısı Cihan Aymaz cinayetini protesto etti. Daha önce öldürülen müzisyenlerin davalarındaki cezasızlığın cesaret cesaret vurgulayan müzisyenler “Hayatımız, emeğimiz, sanatımız değersiz değil” dedi.

Google Haberlere Abone ol
İzmirli müzisyenler şarkılarını öldürülen Cihan Aymaz için söyledi

İzmir’de müzisyenler, sokak sanatçısı Cihan Aymaz cinayetini protesto etti. Turizm Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) İzmir Sözcüsü Okan Kılıç, “Sahne emekçilerine karşı nefret ve şiddet kültürünün öldürdüğü Regaip Vatansever, Sarp Öztürk, Onur Şener, Zehra Bayır ve daha nice müzisyenlerin acılarını hâlâ yüreklerimizde hissederken Cihan Aymaz'ı da aynı şekilde kaybetmemiz bizlerin öfkesini büyütüyor” dedi.

İzmir’de TEHİS üyesi müzisyenler, bugün Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelerek, geçen hafta İstanbul Kadıköy’de öldürülen Cihan Aymaz’ı andı ve Aymaz cinayetini protesto etti.

“Hayatımız, emeğimiz, sanatımız değersiz değil” yazılı pankart açan İzmirli müzisyenler adına açıklama yapan TEHİS İzmir Sözcüsü Okan Kılıç yaptı. Kılıç, şunları söyledi:

“Genç müzisyen arkadaşımız Cihan Aymaz, Kadıköy rıhtımda sanatını icra ederken ırkçı saldırı sonucunda öldürüldü. Bugünlerde davası olan, yine aynı şekilde öldürülen Onur Şener'in katillerinin henüz ceza almamasının bu cinayetlerin önünü açtığını biliyoruz. Sahne emekçilerine karşı nefret ve şiddet kültürünün öldürdüğü Regaip Vatansever, Sarp Öztürk, Onur Şener, Zehra Bayır ve daha nice müzisyenlerin acılarını hâlâ yüreklerimizde hissederken Cihan Aymaz'ı da aynı şekilde kaybetmemiz bizlerin öfkesini büyütüyor.

“MÜZİK EMEKÇİLERİ, ÇETELEŞMİŞ ZİHNİYETİN HEDEFİ HALİNE GELİYOR”

Sahne aldıkları mekanlarda patronlar tarafından dövülen, emeklerinin karşılığını alamayan, enstrümanları kırılıp gasp edilen, sigortasız çalıştırılan müzik emekçileri, çeteleşmiş zihniyetin her zaman hedefi haline geliyor. Ölümlerin, tehditlerin ve tacizlerin mağduru olan müzik emekçileri, katillerini tanıyor, biliyor. Kapitalist sistemin kölesi olan çeteleşmiş zihniyetten hesap soracağız. Pandemide, deprem sürecinde, kısacası her felakette işsiz ve mağdur olan biz müzik emekçileri, bu hak ihlallerine karşı ‘artık yeter’ diyoruz. Bu cinayetlere, şiddete boyun eğmeyeceğiz, mücadelemizi büyüteceğiz. Müzik emekçilerinin haklarını istiyoruz.”

Açıklamanın ardından müzisyenler Cihan Aymaz anısına şarkı söyledi.

Kaynak: ANKA
Etiketler müzisyen izmir
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin