İzmirli gazeteciler çifte mutluluk yaşadı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) 67. yılını, 9 Eylül Gazetesi de birinci yaşını kutladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmirli gazeteciler çifte mutluluk yaşadı

Basın meslek örgütlerinden biri olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) 67. yılını, Cemiyet bünyesinde geçen yıl yayın hayatına başlayan 9 Eylül Gazetesi de birinci yaşını kutladı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve 9 Eylül Gazetesi’nin kuruluş yıldönümleri nedeniyle Basın Müzesi’nin bulunduğu Ayavukla Kilisesi’nin bahçesinde kokteyl verildi.



Çifte heyecanın ve mutluluğun yaşandığı kuruluş kokteyline, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı vekili ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, İGC üyesi gazeteciler, 9 Eylül Gazetesi çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.



CEMİYETİN KAZANIMI



İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, yaş sevinçlerine ortak olan herkese teşekkür ederek, şunları söyledi:



“28 Temmuz 1946 tarihinde kurulan Cemiyetimiz basın ve ifade özgürlüğünden asla ödün vermeyen, gazetecilerin onurunu çiğnemek isteyenlere karşı mücadele eden, başta üyeleri olmak üzere tüm meslektaşlarımızın acı, tatlı ve anlamlı günlerinde yanında olmayı ilke edinen insanların yönetiminde bir cemiyettir. Bugün aynı zamanda geçen yıl Cemiyet tarihinde bir ilke imza atarak ilk sayısını yayımladığımız gazetemiz 9 Eylül’ün de yaş günü. Tam 30 yıldır konuşulan ancak hiç bir dönemde çıkarılamayan bir günlük gazeteyi yayın hayatına kazandırdık. Bu kazanım cemiyetimizindir, üyelerimizindir.



Dileğimiz, kısa sürede İzmir basınında önemli yer edinen, basın ilkelerinden taviz vermeyen, kimsenin karşısında eğilmeyen, bükülmeyen gazetemiz 9 Eylül’ün aynı çizgide çok daha uzun yıllar yaşaması. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan konuklarımıza, çalışanlarımıza, bizi destekleyenlere, yazarlarımıza, okurlarımıza çok teşekkür ediyorum.”



Cemiyet Başkanı Atilla Sertel’in konuşmasının ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve 9 Eylül Gazetesi için özel hazırlanan pasta konuklarla birlikte kesildi.










Sıradaki Haber İçin Sürükleyin