İzmir'den sonra Datça da sallandı. Muğla'nın Datça ilçesinde deprem

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre, 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'den sonra Datça da sallandı. Muğla'nın Datça ilçesinde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Akdeniz'de Datça'nın 355 kilometre açığında, bugün saat 12.25'te, 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem, Datça'nın yanı sıra kırsal Yazı, Yaka, Cumalı, Sındı ve Mesudiye mahallelerinde cok hafif şekilde hissedildi.

Zeminden 15 kilometre derinlikte meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. (DHA)

İzmir'de de olmuştu

AFAD'a göre İzmir'deki deprem yerin 10.6 kilometre altında saat 01:08'de 4.4 büyüklüğünde gerçekleşti. Kandilli'den bildirilene göre 4.3 büyüklüğündeki deprem saat 01:08'de 17,5 kilometre derinlikte gerçekleşti.

İzmirliler ise depremi çok şiddetli hissettiklerini söyledi. Depremin Ege Bölgesi'nde Manisa başta olmak üzere birçok ilden hissedildiği belirtildi.

Depremi İzmir'in ilçeleri daha şiddetli hissetti.

 

"7.3'E KADAR DEPREM ÜRETEBİLİR"

DEÜ DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremlerle ilgili açıklamada bulundu. Sözbilir, "Bu bölgede tarihsel deprem kataloglarındaki bilgilere göre 4 Nisan 1881 tarihinde 7.3 büyüklüğüne varan bir deprem meydana gelmistir. Bu depremde Sakız Adası ile Çeşme ve Alaçatı yerleşimleri 9 şiddetinde sarsılmıştır. Çok sayıda can ve mal kaybı yaşanmıştır. Binaların önemli bir bölümü yıkılmış, geri kalanlar ise hasar görmüştür. Gerek Sakız Adasında gerekse Çeşme yarımadasında çok sayıda can ve mal kaybına neden olmuş ayrıca tsunami yaşanmıştır" dedi.

Çeşme açıklarında ve Sakız Adası'nın güney doğusunda meydana gelen bugünkü depremin odak mekanizma çözümlerine göre, deniz altı fayından kaynaklandığına dikkat çeken Prof. Dr. Sözbilir, "Bu bölgede Ege Denizi'nden karaya doğru hem Çeşme Yarımadası hem de Sakız Adası'na doğru uzanan faylar bulunmaktadır. Bu fayların uzunluklarına göre gelecekte üretebilecekleri en büyük depremler 6.5 ile 7.3 arasında değişmektedir" diye konuştu.

Prof. Dr. Sözbilir, Çeşme-Alaçatı başta olmak üzere Karaburun Yarımadası ve Urla ile Seferihisar çevresindeki yerleşimlerin yapı stoku açısından incelenmesi, yapıların olası yıkıcı depreme karşı dirençlerinin ölçülmesi ve Çeşme yarımadasında tsunami tehlikesi düzeyi konusunda çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti.

Etiketler Datça izmir deprem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin