İzmir'de korkutan deprem! Ayvalık'ta halk dışarıya çıktı, Çanakkale ve Bursa'da da hissedildi! AFAD'tan ilk açıklama geldi

İzmir'de korkutan bir deprem meydana geldi! EMSC, depremin merkez üssünün Ayvacık olduğunu belirtirken AFAD ise Ege Denizi'ni işaret etti. AFAD; İzmir, Çanakkale, Bursa ve Ayvalık'ta net şekilde hissedilen depremin şiddetinin 5.0 olduğunu belirtti. Ayvalık'ta korku yaşayan halk dışarıya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de korkutan deprem! Ayvalık'ta halk dışarıya çıktı, Çanakkale ve Bursa'da da hissedildi! AFAD'tan ilk açıklama geldi

EGE Denizi'nde, Midilli Adası’nda Richter ölçeğine göre 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Çanakkale'nin yanı sıra İzmir ve Balıkesir'de de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Ege Denizi'nde Midilli Adası olarak saptadığı deprem saat 10.38'de oldu. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine 15.82 kilometre mesafede, yerin 14.95 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Çanakkale'nin yanı sıra İzmir ve Balıkesir'den de hissedilen depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Ege Denizi'nde meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelen bilgilere göre hasar gören herhangi bir yapımız yok. Olası tüm olumsuzluklara karşı teyakkuzdayız" dedi. 

VALİLİK AÇIKLADI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Ege Denizi Midilli Adası olarak belirlenen Çanakkale ve çevresinden de hissedilen 5 büyüklüğündeki depremle ilgili Çanakkale Valiliği'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Bugün 10.38'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili alınan ilk bilgilere göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum olmamıştır" denildi. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin