İzmir'de insanlar erime noktasına geldi. Ege'de hava sıcaklığı 40 dereceyi geçti. Türkiye'de sıcak hava artıyor

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından Ege Bölgesi’ndeki illerin sıcak hava dalgası etkisine gireceğinin açıklanmasının ardından rekor hava sıcaklıklarının beklendiği Manisa'da termometreler 45, İzmir ve Aydın'da 40, Çanakkale ve Muğla'da 38, Balıkesir'de ise 37'yi gösterdi. Uzmanlar sıcak havaya dair uyarılarda bulundu. Öte yandan İzmir'de yaşayan vatandaşlar, "erime noktasına geldik" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de insanlar erime noktasına geldi. Ege'de hava sıcaklığı 40 dereceyi geçti. Türkiye'de sıcak hava artıyor

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından Ege Bölgesi’ndeki illerin sıcak hava dalgası etkisine gireceğinin açıklanmasının ardından rekor hava sıcaklıklarının beklendiği Manisa'da termometreler 45, İzmir ve Aydın'da 40, Çanakkale ve Muğla'da 38, Balıkesir'de ise 37'yi gösterdi. Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Uzm. Dr. Ülkümen Rodoplu, vatandaşları sıcak çarpmalarına karşı uyararak, " Sıcak çarpması hiç farkında olmadan çok ciddi sorunlara yol açabilir. Kalp krizi, hipertansiyon, ivme, beyin kanaması riski artıyor" dedi.

"Bunaltıcı sıcak var"

Manisa'da bazı vatandaşlar kent meydanındaki çeşmelerde serinlemeye çalışırken, bazıları da şemsiye ile dışarı çıktı. Yurt dışında yaşayan ve her yıl tatil için Manisa'ya gelen Fatih Hirmüz, "Çok bunaltıcı sıcak var. Yurt dışında yaşıyorum, oralar serin. Yazın Manisa'ya geliyorum, orada serinliğe alıştığım için burada yazın yaşamak bana çok zor geliyor" dedi. Vatandaşlardan Murtaza Akar ise "Bu yıl sıcaklar inanılmaz derecede yüksek. Kavurucu yaz sıcakları devam ediyor. Umarım serin günlere kavuşuruz. Sıcaklara yakalanmamak için gündüz dışarıya çıkmamaya ve özellikle iş yerlerimizde durmaya özen gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada gündem oldu


Öte yandan İzmir'de hava sıcaklığı sosyal medyanın gündemine oturdu. İzmir'de yaşayan vatandaşlar İzmir eridi yorumunda bulundu.

O paylaşımlardan bazıları:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin