İzmir'de deniz taştı, şehir sular altında kaldı

Meydana gelen kuvvetli yağış İzmir'i sular altında bıraktı. Karşıyaka ilçesinde deniz taştı. Mavişehir bölgesinde vatandaşlar çalan sirenlere uyanarak araçlarını kurtarmaya çalıştı. Benzer şekilde Çeşme, Karşıyaka ve Foça'da da deniz taştı. İBB başkanı Tunç Soyer, İzmir'de 1200 görevlinin, 250 iş makinesi ile dün geceden beri su tahliyesi yaptığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de deniz taştı, şehir sular altında kaldı
AA

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından İzmir ve çevresi için sarı kodlu uyarı yapılmıştı. Gece saatlerinde etkili olan fırtına sebebiyle Çeşme'de bazı bölgelerde denizde taşmalar meydana geldi. 

İzmir'de deniz taştı, şehir sular altında kaldı

Çeşme

KARŞIYAKA SULAR ALTINDA KALDI 

Çeşme ilçesinde meydana gelen deniz taşmasının ardından Karşıyaka ilçesinde fırtına sebebiyle taşkınlar meydana geldi. Karşıyaka Yalı Caddesi ve Mavişehir bölgesi denizden gelen fırtınayla birlikte su taşkınları görüldü. Mavişehir bölgesinde taşkınların ardından vatandaşlar siren sesleriyle uyarıldı. Siren sesleriyle sokaklara çıkan vatandaşlar otoparklara koşarak araçlarını bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

İzmir'de deniz taştı, şehir sular altında kaldı - Resim : 2

Karşıyaka

FOÇA'DA FIRTINA İSKELEYİ YIKTI

Foça ilçesinde etkili olan fırtına sahil şeridindeki iskeleyi yıktı. Rüzgâr nedeniyle denizdeki dalga boyu metreleri buldu.

İzmir'de deniz taştı, şehir sular altında kaldı - Resim : 3

Foça

ALSANCAK VE KORDON'DA İNSANLAR MAHSUR KALDI 

Alsancak ve Kordon’da da deniz taştı. Bir çok iş yeri ve evi su basarken, Kıbrıs Şehitleri Caddesi de sular altında kaldı. Sokakta mahsur kalan vatandaşlar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı. Zabıtanın kamyonetinin kasasına binen vatandaşlar, tehlikeli olmayan noktalara taşındı.

İzmir'de deniz taştı, şehir sular altında kaldı - Resim : 4

TUNÇ SOYER AÇIKLAMA YAPTI

İBB Başkanı Tunç Soyer konuyla ilgili açıklama yaptı. İzmir'de 1200 görevlinin, 250 iş makinesi ile dün geceden beri su tahliyesi yaptığını söyledi. 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin