İzmir'de büyük deprem. Sabah 03.29'da İzmir'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Birçok bina hasar gördü Yaralılar var

İzmir Buca merkezli şiddetli bir deprem meydana geldi. Sabah 03.29'da meydana gelen ve büyüklüğü 4.9 olarak ölçülen deprem nedeniyle birçok binada hasar oluşurken bir caminin minaresi de hasar aldı. Depremle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamalarda bulundu. Depremde can kaybı yaşanmazken yüksekten atlayan 1'i ağır 3 kişi yaralandı. İzmir depremi ile ilgili acı haber ise öğle saatlerinde geldi. Bir kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de büyük deprem. Sabah 03.29'da İzmir'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Birçok bina hasar gördü Yaralılar var

İzmir Buca merkezli şiddetli bir deprem meydana geldi. Sabah 03.29'da meydana gelen ve büyüklüğü 4.9 olarak ölçülen deprem nedeniyle birçok binada hasar oluşurken bir caminin minaresi de hasar aldı. Depremde can kaybı yaşanmazken yüksekten atlayan 1'i ağır 3 kişi yaralandı. 4.9'luk depremin ardından yaklaşık 30 artçı sarsıntı meydana geldi.

İzmir depremi ile ilgili acı haber ise saat 12.40 civarında geldi. İzmirliler dün gece İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen depremde bir kişinin kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Depremle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamalarda bulundu.

İzmir'de büyük deprem. Sabah 03.29'da İzmir'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Birçok bina hasar gördü Yaralılar var

SOYLU: CAN KAYBI YAŞANMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisinin ulaşmadığını bildirdi. Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir Buca'da saat 03.29'da gerçekleşen 4,9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. İki vatandaşımız panikle atlama sonucu yaralanmış, bir cami minaresinde de hasar meydana gelmiştir." ifadesini kullandı.

Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verileceğini belirten Soylu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

VALİ: GEÇMİŞ OLSUN

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır." bilgisini verdi.

İzmir'de büyük deprem. Sabah 03.29'da İzmir'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Birçok bina hasar gördü Yaralılar var - Resim : 2

SOYER: ÇOK BÜYÜK HASAR YOK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüm itfaiye ekiplerinin devriyede olduğunu kaydederek, "Konak'ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok." ifadelerini kullandı.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, İzmir'de meydana gelen deprem sonrası can kaybı bilgisinin ulaşmadığı belirtilerek, iki vatandaşın panikle yüksekten atlama sonucu yaralandığı ve bir cami minaresinde de hasar meydana geldiği bildirildi.

Açıklamada, saat 03.29'da meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası 04.30'a kadar en büyüğü 2,4 olmak üzere 13 artçı sarsıntı meydana geldiğini bilgisi verilerek, vatandaşların paniğe kapılmamaları çağrısında bulunuldu.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin