İzmir'de akıllara durgunluk veren kanser vakası! Kemoterapi aldırdıkları genç kız meğer kanser değilmiş...

İzmir'de akıllara durgunluk verecek bir kanser vakası gündeme geldi. Yeşilçam filmlerini aratmayan olayda kadına önce kanser olduğu sonra ise raporların karıştığı söylendi. Ancak kadın çoktan kemoterapi tedavisine başlamıştı...

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de akıllara durgunluk veren kanser vakası! Kemoterapi aldırdıkları genç kız meğer kanser değilmiş...

Olay İzmir'de patlak verdi. Sabah Gazetesi’nden Bülent Cankurt’un konuyla ilgili yazısında "İzmir’in köklü ailelerinden K. Ailesi’nin kızı, sosyeteden S.T.'nin de kardeşi olan S.K.'nın ancak filmlerde olabilecek acı bir olay yaşadığını öğrendim.

26 yaşındaki S., göğsünde kitle hissedince, annesi Ş. Hanım, S.’yi doktora götürüyor. S.'nin göğsündeki kitleden örnek alınıyor ve biyopsiye gönderiliyor. İzmir’in ünlü laboratuvarından gelen raporla aile yıkılıyor!

Çünkü rapor, S.'nin kanser olduğunu söylüyor. S.T.'nin yönlendirmesiyle İstanbul’a geliyorlar ve raporu en iyi doktorlara gösteriyorlar, hepsi, çabuk yayılan bir kanser türü olduğunu, hemen göğsünün alınması gerektiğini söylüyor.

En son bir doktor, S.'nin çok genç olduğunu ve göğsünü almadan tedaviyi denemeyi öneriyor ve zaman kaybetmeden kemoterapiye başlıyor. İlk kemoterapi seansının ertesi günü İzmir’deki laboratuvarın sahibi, Ş. Hanım’ı arıyor ve “Sizin rapor karışmış, kızınız kanser değil” diyor.

İnanabiliyor musunuz! Ya S.'nin göğsü alınsaydı ya hata ortaya çıkmasaydı? Psikolojisi yerle bir olan, gereksiz yere kemoterapi alan S.'ye ve ailesine bunları yaşatanlar umarım en büyük cezayı alır. Ailenin laboratuvara açtığı davanın takipçisi olacağım.” ifadeleri yer aldı.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Aktarılan olayın ardından laboratuvarda görevli uzman doktor hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Yanlış kanser teşhisi nedeniyle mağdur olduğu öne sürülen 26 yaşındaki Sena K.'nın avukatı Fatih Volkan, AA muhabirine müvekkilinin göğsündeki ağrı nedeniyle özel bir hastaneye başvurduğunu, biyopsi için laboratuvara yönlendirildiğini, yapılan testler sonucu kanser teşhisi konduğunu söyledi.

Acil ameliyata alınması istenen müvekkilinin İstanbul'da da bir özel bir hastaneye başvurduğunu, yeniden test istendiğini, bu süreçte ilk doz kemoterapi tedavisine başlandığını aktaran Volkan, "İstanbul'da yapılan testin sonuçları beklenirken İzmir'de müvekkilimle raporları karıştırılan hastanın doktoru bir karışıklık olduğunu fark ediyor. Doktorun hastanın belirtileri ile sonuçların uyuşmadığını söylemesi üzerine laboratuvara başvuru yapılıyor. Aynı gün test veren iki kişinin sonuçlarının karıştığı ortaya çıkıyor." dedi.

Müvekkilinin bu süreçte gereksiz yere kemoterapi tedavisi gördüğünü, psikolojik sorunlar yaşadığını aktaran Volkan, "Laboratuvardaki uzman doktor hakkında taksirle yaralamaya neden olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunduk. Aynı zamanda maddi ve manevi tazminat davası açacağız" dedi.

İzmir'de özel bir laboratuvarın kanser teşhisi koyduğu kadının, kemoterapi tedavisine başlamasından sonra laboratuvarın raporları karıştırdığı iddiasına yönelik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin