İzmir'de akıl almaz dolandırıcılık! Apartman dairesini 5 kişiye sattı ortadan kayboldu. Mağdurların dünya başına yıkıldı

İzmir'de bir müteahhit, iddialara göre bir apartmanda 5 kişiye sattığı daireleri aynı zamanda farklı farklı kişilere de satarak ortadan kayboldu. Farklı miktarlarda para ödeyerek binlerce lira parasını müteahhide kaptıran mağdurlar, avukat aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu, bazıları parasını ödediği evin başkasına da satıldığını tesadüfen öğrendi.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de akıl almaz dolandırıcılık! Apartman dairesini 5 kişiye sattı ortadan kayboldu. Mağdurların dünya başına yıkıldı

Bornova ilçesi Doğanlar Mahallesi'nde, bir binadan farklı daireler satın alan 5 kişi, satın aldıkları dairelerin aynı zamanda başka kişilere de satıldığını öğrenmesinin ardından soluğu savcılıkta aldı.

İddiaya göre evleri yapan müteahhit B.C.S., bu süreçte ev sahipleriyle anlaşamadığını belirterek, binlerce lira parasını aldığı çok sayıda kişiyi oyaladıkça oyaladı ve tapuları teslim etmedi. Evlerin farklı kişilere satıldığı öğrenen vatandaşların dünyası ise başına yıkıldı. Şu ana kadar 5 kişi, müteahhit B.C.S. hakkında avukatı aracılığıyla şikayette bulunurken, milyonluk vurgun yapan müteahhit ortadan kayboldu. Vatandaşlar, bu sayının artabileceğini belirtirken, mağdurlar parasını ödedikleri dairede şu an başkalarının oturmasına üzüldüklerini söyledi.

VURGUN YAPAN MÜTEAHHİT YOK, DAİRELER İLANDA 

Öte yandan, binadaki dairelerin emlakçılar vasıtasıyla internette ilanda olduğu ortaya çıktı. "Bornova Doğanlar Mahallesi'nde satılık 2+1 daire" olarak verilen ilanda, dairenin 2 milyon 350 bin TL'den satışta olduğu ifade edilirken, yatırıma uygun olduğu, içerisinde 13 bin TL aylık ödeme yapan kiracısının da bulunduğuna dair bilgi verildiği gözlemlendi.

İzmir'de akıl almaz dolandırıcılık! Apartman dairesini 5 kişiye sattı ortadan kayboldu. Mağdurların dünya başına yıkıldı

KENDİ DAİREMİN BAŞKASINA SATILDIĞINI TESADÜFEN ÖĞRENDİM

Bornova'da 2022 yılında inşaat halindeki apartmandan ev alan sanayi esnafı Aydın Ünal, müteahhide 300 bin TL para ödedi. Aradan birkaç ay geçmesinin ardından Ünal, evin çevresinde aynı daireyi satın alan bir başka kişiyle tesadüfen karşılaştı ve ortaya aynı daireyi alan ikinci bir kişi daha çıktı.

Aydın Ünal, “2022'nin başlarında ev almaya karar verdik. 2022 yılının nisan ayında arkadaşım vasıtasıyla müteahhitle tanıştık. 6 numaralı daireyi almak için anlaştık. Dairenin fiyatı 615 bin TL idi. 300 bin TL nakit olarak verdim. Bir kısmını da kendi arabamı vererek ilk ödemeyi gerçekleştirdim. İnşaat süreci önce yavaş ilerledi” dedi.
Satın aldığı dairenin başkasına da satıldığını tesadüfen öğrendiğini aktaran Ünal, “Satın aldığım dairenin çevresinde dolaşırken, tesadüfen benim aldığım daireyi satın alan arkadaşla tanıştım. Benim satın aldığım dairenin kendisine de satıldığını söyledi. Çok şaşırdım. Daha sonra bu durumu müteahhide söyledik ve ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu, aynı daireyi bir başkasına satanın kendisi olmadığını, bina sahibinin sattığını belirtti.

İzmir'de akıl almaz dolandırıcılık! Apartman dairesini 5 kişiye sattı ortadan kayboldu. Mağdurların dünya başına yıkıldı - Resim : 2

Durumun halledilmesi için müteahhide zaman verdik; ama herhangi bir düzenleme olmadı. Sonra aynı binanın Osman diye bir arkadaşımıza da satıldığını öğrendik. Çok şaşkındım. Bu sorunun çözülmesini istedik; fakat sorun çözülmedi. Ardından müteahhitten paramızın geri verilmesini istedik; ancak ödemelerimizi geri alamadık. Hem dairemiz gitti hem de paramız gitti. Çok mağduruz. Bu konuda gereğinin yapılmasını istiyoruz. Benim gibi satın aldığı dairenin başkasına da satılmasıyla mağdur olan ve ödedikleri ücretleri geri alamayan arkadaşlarım daha var. Bu müteahhidin araştırılmasını istiyorum. Biz gerekli yerlere başvurduk, şikayette bulunduk” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin