İzmir’de 6.8 büyüklüğünde deprem! İstanbul’da da hissedildi!

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Seferihisar açıkları olan deprem İstanbul dahil tüm Marmara'da hissedildi. Buca ve Bayraklı ilçesinde yıkılan binalar olduğu öğrenildi. İlk sarsıntıdan ardından Ege bölgesinde en büyüğü 4,8 olmak üzere çok sayıda artçı deprem daha meydana geldi. Yıkılan binaların altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
İzmir’de 6.8 büyüklüğünde deprem! İstanbul’da da hissedildi!

AFAD’dan yapılan açıklamada “Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinde saat 14.51’de 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi” denildi. Depremin yerin 16.5 kilometre derinlikte meydana geldiği öğrenildi. Kandilli Rasathanesi’ne depremin büyüklüğünü 6,8 olarak açıkladı. ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi’ne göre depremin büyüklüğü 7.0.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ”Şu an hasar gören binalarımız çöken binalarımızdan söz ediliyor. Çok sayıda hasarlı binamız var. 10’a yakın ihbarını aldığımız binamız var. Birçok binamızda çatlama hasar var” ifadelerini kullandı.

İzmir’de 6.8 büyüklüğünde deprem! İstanbul’da da hissedildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaparak “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı'da 6 bina yıkılma ihbarı geldi Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla'da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir Geçmiş olsun” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlık Murat Kurum, İzmir Valiliği bünyesinde afet koordinasyon merkezinin kurulduğunu belirterek, “AFAD ve İçişleri Bakanlığı birimleri İzmir’e yönlendirildi. Hızlı bir şekilde olay yerine intikal ediyoruz. Vatandaşlarımızı enkaz altından kurtarmak için seferber olacağız.” dedi.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok sayıda hasarlı binamız var. 20’ye yakın yıkım ihbarı var” dedi.

İzmir’de 6.8 büyüklüğünde deprem! İstanbul’da da hissedildi! - Resim : 2

AFAD: BİNALARA GİRMEYİN

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) “İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir”uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: İzmir'de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimiz tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin