İzmir Kısa Film Festivali jürisi belli oldu

14-19 Kasım tarihlerinde Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fransız Kültür Merkezi ve Alman Kültür Merkezi destekleri ile gerçekleştirilen İzmir Kısa Film Festivali içerisinde yarışma filmlerini İzmirli sinemaseverler ile festival salonlarında izleyip yarışma için değerlendirecek olan festival jürisi belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Kısa Film Festivali jürisi belli oldu

Bu yıl 24. kez sinemaseverlerle buluşacak olan İzmir Kısa Film Festivali’nde yarışma filmlerini değerlendirecek jüri belli oldu. Yönetmen Erdem Tepegöz başkanlığında oluşturulan jüri ulusal kurmaca kategorisinde bulunan 12 kısa filmi değerlendirecek. Başarılı oyuncu Bihter Dinçel, görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış, sanat yönetmeni heykeltraş Cumhur Ata Türk ve sinema yazarı Ekrem Buğra Büte festivalde hem filmleri değerlendirecek hem de sektör tecrübelerini genç sinemacılar ile paylaşacaklar.

İzmir Kısa Film Festivali jürisi belli oldu

Animasyon ve Deneysel kategorisinde Türkiye’de animasyon alanında gerçekleştirdiği birçok başarılı çalışma ile yer alan Varol Yaşaroğlu, müzisyen Nil ipek ve akademisyen Kerem Kaban bu yıl Türkiye’den Akademi Ödüllerine başvurabilecek olan kısa animasyon filmi seçecekler. Ayrıca belgesel kategorisinde belgesel yönetmeni Deniz Yüksel Abalıoğlu, Sezer Ağgez ve Akademisyen Sabire Soytok jüri olarak yer alacaklar. Uluslararası kategoride ise Bulgaristan Sineması’nın başarılı yönetmeni Nadja Koseva, yönetmen ve yapımcı Igor SRPSKO ve akademisyen Prof. Dr. Alev Parsa filmleri değerlendirecekler.

İzmir Kısa Film Festivali jürisi belli oldu - Resim : 2

İzmir Film Lab içerisinde ise projeleri değerlendirecek olan isimler ulusal projelerde yapımcı Zeynep Koray, yapımcı Zeynep Santıroğlu Sutherland ve Başka Sinemadan Sait Aksoy olurken, İzmirli projeleri akademisyen Dilek Tunalı, yönetmen Elçin Engin ve Karaca Sineması işletmecisi Serdar Arslan değerlendirecekler.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin