İzmir depremi sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İzmir'de. Sağlık Bakanı Koca son bilançoyu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkez üssü Buca ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde depremin ardından İzmir'e geldi. Bakan Soylu, deprem nedeniyle Konak ilçesine bağlı Kubilay Mahallesi'nde minaresi yıkılan Selahattin Oğlu Cami ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İzmir depremi sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İzmir'de. Sağlık Bakanı Koca son bilançoyu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkez üssü Buca ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde depremin ardından İzmir'e geldi. Bakan Soylu, deprem nedeniyle Konak ilçesine bağlı Kubilay Mahallesi'nde minaresi yıkılan Selahattin Oğlu Cami ve çevresinde incelemelerde bulundu. Bakan Soylu'ya, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ , ve AFAD Başkanı Yunus Sezer de eşlik etti.

KOCA: 1'İ AĞIR 7 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Saat 11 sıralarında son dakika açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Buca depremi ile ilgili bilgi verdi. Koca 7 kişinin tedavi gördüğünü açıkladı. Bakan Koca Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: "İzmir'de yaşanan, büyük bir paniğe yol açan 4,9 şiddetindeki depremde, güncel bilgilerimize göre can kaybı olmadı. Panik sebebiyle toplam 64 kişi etkilendi. 1'i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor. Deprem, çevre illerde de hissedildi. Arkadaşlarımız görev başında. Çok geçmiş olsun.

31 KİŞİ HASTANEYE BAŞVURDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 03.20'de meydana gelen merkez üssü İzmir'in Buca ilçesi olan 4,9 büyüklüğündeki depremde panik nedeniyle 31 kişinin hastanelere başvurduğunu, yaralananlardan 3'ünün halen tedavi gördüğünü, 1'inin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

İzmir depremi sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İzmir'de. Sağlık Bakanı Koca son bilançoyu açıkladı - Resim : 2

Bakan Soylu, depremde minaresi yıkılan Selahattin Oğlu Camisi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İzmir İktisat Kongresi'ne ilişkin görüşmeleri dolayısıyla Ankara'da bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar'ın da bulunduğu heyetle, depremin hemen ardından Ankara'dan uçakla İzmir'e geldiklerini söyledi.

ÜÇ KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

Depremde can kaybı olmadığını aktaran Soylu, "Hastanelere 31 vatandaşımız panik sebebiyle başvurdular. Üçü şu anda tedavi altındalar. Birisi yoğun bakımda." dedi.

İzmir'deki yapı stokuna işaret eden Soylu, "Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım. Çünkü Allah muhafaza eğer böyle bir yapı stokunda İzmir'de beklenen bir depremle karşılaşırsak anlaşılıyor ki daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz. 4,9 deprem hasar ölçüsünü değerlendirdik ama tabii 6'lık, 7'lik, 6,9'luk, 7,9'luk bir depremde bize daha büyük bir içimizi acıtacak ve ülkemizi üzecek sorunlar ve maliyetler oluşturabilir. O açıdan burada yapı stokunu gördükten sonra, bir kez daha oturup İzmir hakkında hep beraber bir değerlendirme yapmak gerektiği kanaatindeyiz."

KURUM: OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin ''Ekiplerimiz şu ana kadar bir cami minaresindeki hasar dışında olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadı.'' dedi

İzmir'in Buca ilçesinde, saat 03.29'da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Kurum, "Güzel İzmir'imize geçmiş olsun. Ekiplerimiz şu ana kadar bir cami minaresindeki hasar dışında olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadı. Tüm kurumlarla koordineli bir şekilde süreci yakından takip ediyoruz" dedi. 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin