İzleyiciden şikayet yağdı, RTÜK skandal programı mercek altına aldı!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV'de yayınlanan 'Seda Sayan Show' isimli programın yayın hizmeti ilkelerine uygunluk açısından uzmanlarca değerlendirildiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
İzleyiciden şikayet yağdı, RTÜK skandal programı mercek altına aldı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), iki eşini öldüren kişinin konuk edildiği 'Seda Sayan Show' programının yayın hizmeti ilkelerine uygunluk açısından uzmanlarca değerlendirildiği, herhangi bir müeyyide kararı alınması halinde kamuoyuna bilgi verileceği bildirildi.



RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Show TV'de yayınlanan programa sosyal medyada yoğun tepki gösterildiği belirtildi.



Üst Kurul'un 444 1 178 numaralı İletişim Merkezi'ne de telefon ve elektronik posta yoluyla pek çok şikayet geldiği ifade edildi.



Bazı izleyicilerin RTÜK'ün programa müdahale etmemesini tepkiyle karşıladığı aktarılan açıklamada, RTÜK'ün çalışma usul ve esasları ile medya hizmet sağlayıcıların yayınlarında uymaları gereken kuralların 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile belirlendiği hatırlatıldı.



RTÜK'ün programlara yayından önce veya yayın sırasında herhangi bir şekilde müdahale etme yetkisi bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, Üst Kurul'un, programlar yayınlandıktan sonra, Kanun'da öngörülen hükümlere uygunluk açısından denetlediği ve yayın ihlali görülen programlarla ilgili uygun görülen müeyyideyi uyguladığı belirtildi.



"Editoryal bağımsızlık, hiçbir kurala tabi olmama anlamına gelmemektedir" 



Editoryal bağımsızlıkları gereğince, yayınlanan programlarda hangi konuların ele alınacağı ve kimlerin konuk davet edileceğinin medya hizmet sağlayıcı kuruluşlarının inisiyatifinde bulunduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Ancak editoryal bağımsızlık, medya hizmet sağlayıcıların hiçbir kurala tabi olmaksızın yayın yapabileceği anlamına gelmemektedir. Gerek ulusal yayıncılık mevzuatımız gerekse Türkiye’nin imzaladığı görsel-işitsel medyaya ilişkin hukuki metinlerde editoryal bağımsızlık kadar 'yayıncının sorumluluğu' kavramına da vurgu yapılmaktadır.



Bu çerçevede izleyicilerin yoğun tepkisine neden olan söz konusu program, 6112 Sayılı Kanun'da belirlenen yayın hizmeti ilkelerine uygunluk açısından uzmanlarca değerlendirilmekte olup, Üst Kurulca herhangi bir müeyyide kararı alınması halinde kamuoyuna bilahare bilgi verilecektir." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin