İzleme Heyeti belli oldu! Kurulda hangi tanınmış isimler var?

İzleme Kurulu konusunda mutabakata varıldı...

Google Haberlere Abone ol
İzleme Heyeti belli oldu! Kurulda hangi tanınmış isimler var?

Türkiye’de, “Çözüm Süreci” kapsamında “izleme heyeti”nin oluşturulması konusunda anlaşma sağlandı ve yer alacak isimler de belli oldu.



Hakların Demokratik Partisi (HDP), PKK lideri Abdullah Öcalan ve Ak Parti Hükümeti arasında izleme kurulu konusunda mutabakata varıldı.



Konunun kamuoyuna açıklanması tarihi konusunda ise henüz bir anlaşma sağlanamadı. HDP, Kandil ve Öcalan izleme heyetinin bir an önce kurulup, açıklanmasını isterken, hükümet ise zamanlama konusuna seçim kaygısı nedeniyle temkinli yaklaşıyor.



Mart ayında Dolmabahçe’de HDP İmralı heyeti ile Hükümet üyeleri arasında yapılan görüşmede izleme heyetinin kurulması kararlaştırılmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşı çıkmıştı.



Daha sonra hükümet ile Cumhurbaşkanı arasında görüş farklılığı aşılırken, bu kez hükümet ile HDP arasında Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu ismi üzerinde görüş ayrılığı yaşandı. HDP İmralı Heyeti, Bedirhanoğlu’nun izleme heyetinde yer almasını istemediğini hükümet yetkililerine bildirdi.



HDP, Bedirhanoğlu ismiyle ilgili konuyu Öcalan’la da paylaştı. Hükümet yetkilileri de HDP’nin itirazı üzerine Bedirhanoğlu’yu izleme heyeti listesine koymadı.



Hükümet, HDP ve Öcalan’ın mutabık kaldığı isimler şöyle:



Sanatçı Kadir İnanır, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim üyesi Deniz Ülke Arıboğan, gazeteci-yazar Avni Özgürel, yazar Ali Bayramoğlu, yazar Ahmet Taşgetiren, yazar Nazan Üstündağ,  sosyolog – yazar Fuat Keyman ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan.



Haberin devamını okumak için tıklayın...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin