İyi uykunun sırrı ayağınızdaymış! Yatağa girerken herkes çıkarıyordu ama meğer uykunun çözümü çorabımızdaymış. Bunu duyduktan sonra çorapsız uyumayacaksınız....

Uykusuzlukla cebelleşen bir toplum haline gelmiş durumda olduğumuz gözler önünde. Stres, dış etkenler derken iyi uyku hayale döndü. Ancak bir kaç adımla kaliteli bir uyku çekebilirsiniz. Tabii buna dikkat ederseniz... Yatağa girerken herkes çoraplarını çıkarır ama asıl iş ondaymış... Bilimsel araştırmalar, iyi uykunun çoraplarla yakından ilişkili olduğuna işaret ediyor.

Google Haberlere Abone ol
İyi uykunun sırrı ayağınızdaymış! Yatağa girerken herkes çıkarıyordu ama meğer uykunun çözümü çorabımızdaymış. Bunu duyduktan sonra çorapsız uyumayacaksınız....

Uykusuzluktan kaçınmanın ve kaliteli bir gece uykusu çekmenin sırrı çorap çekmecesinde saklı olabilir.

ÇORAP GİYENLER UYKUYA DAHA HIZLI DALIYOR

2018'de yapılan bir araştırma, çorapla yatağa giren katılımcıların çorap giymeyenlere göre daha hızlı uykuya daldığını, daha uzun süre uyuduğunu ve uykularının daha az bölündüğünü ortaya koymuştu.Araştırmacılara göre bunun vücut sıcaklığıyla ilgisi var.

Vücut sıcaklığınız sirkadiyen ritimle, yani vücudun 24 saatlik iç ritmiyle birlikte yükseliyor ve düşüyor.

Vücut, akşamın erken saatlerinde, 16.00 ve 20.00 arasında en sıcak haline geliyor. Yorgunluk hissi geldiğinde ise sıcaklık düşmeye başlıyor. Bu da vücudun uyku vaktinin geldiğini anlamasını sağlıyor.

Bu sayede bireyler soğuyarak daha rahat uyuyabiliyor ve geceleri uykusuzluğa ya da kalitesiz uykuya yol açabilecek aşırı ısınmanın önüne geçiliyor.

Öte yandan vücut ayakların üşüdüğünü hissederse, sıcaklığı artırmaya başlıyor. Vücut sıcaklığı arttığında uyumak daha zor olabiliyor.

Geceleri çorap giymek, ayakları ısıtıyor ve kan damarlarının genişlemesine neden oluyor. Bu süreç vazodilatasyon diye biliniyor ve sonuçta vücut sıcaklığını düşünüyor.

Uykusuzluk belirtilerini azaltabilir

İnsomnia diye de bilinen uykusuzluk sorunun ardında ruh sağlığı bozuklukları ve başla tıbbi rahatsızlıklar da dahil olmak üzere birçok faktör var.

Öte yandan araştırmalar, yatmadan önce ayakları ısıtmanın uykuya daha hızlı dalmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Bu da geceleri çorap giymenin uykusuzluk belirtilerini azaltabileceğini düşündürüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin