İYİ Parti'nin ittifak yapmama kararına CHP'den değişik bir yorum geldi: Taban bu birleşmeyi sağlayacak

İYİ Parti GİK toplantısında yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapmama kararı alınmıştı. CHP lideri Özgür Özel bu kararla ilgili, "Saygı duyuyoruz" demişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek'ten ise konuyla ilgili değişik bir yorum geldi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'nin ittifak yapmama kararına CHP'den değişik bir yorum geldi: Taban bu birleşmeyi sağlayacak

Pazartesi günü yapılan İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda 35'e ret, 14 kabul oyuyla, CHP'yle ittifak yapmama kararı alınmıştı.

Dün CHP Grup Toplantısı'nda konuşan Özgür Özel, bu karara saygı duyduklarını açıkladı. Bugün konuşan Meral Akşener ise oldukça sertti. "Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.

Bu kararla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek'ten ise değişik bir yorum geldi.

Zeybek, İYİ Partinin kararını saygıyla karşıladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ancak İYİ Partinin, Cumhuriyet Halk Partisinin işbirliği yapma önerisi konusundaki açıklamasının yapıldığı pazartesi gününden sonra, yani pazartesi akşamı ve salı gününü esas alırsak, Cumhuriyet Halk Partisinin kayıt sistemine yapılan başvuru sayısı 6 binin üzerinde. Yani belli ki tabandaki birlikteliğin sağlanması konusunda çok önemli adımlar atıldığını görüyoruz ve taban bu birleşmeyi sağlayacak gibi duruyor. Bu başvuru yapanların içinde Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmayıp kayıt yapılırken partiye üye olup aynı zamanda da adaylık müracaatı yapan çok sayıda kadın, genç adayımızın olduğunu da belirtmek istiyorum."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin