İYİ Partili vekilden seçim yorumu: Halkımız HDP-Kandil ilişkisini kabul etmedi. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel o görüşmeyi paylaştı

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker ile olan görüşmesini anlattı. Gürel, Beker'in ilk turda milliyetçi seçmenin HDP'nin Kandil'le ilişkisine değerlendirerek, "HDP-Kandil ilişkisi olan bir ittifaka yönelmedi. Olay bu kadar basit" dediğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Partili vekilden seçim yorumu: Halkımız HDP-Kandil ilişkisini kabul etmedi. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel o görüşmeyi paylaştı

tv100 ekranlarında yayınlanan Akşam Raporu programında cumhurbaşkanlığı seçimleri masaya yatırıldı.

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, İYİ Parti milletvekili Adnan Beker ile olan görüşmesini anlattı.

Deniz Gürel’in aktardığı bilgiler şu şekilde:

“İkinci turun kilit seçmen grubu Milliyetçi-muhafazakâr seçmen grubu olacak. İYİ Parti grubunun kaçı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verecek ya da benzer hassasiyetleri olan Sayın Sinan Oğan’ın seçmen grubunun kaçı Kılıçdaroğlu ya da Erdoğan’a yönelecek soruları seçmen profilinin nasıl olduğuyla doğru orantılı. Aslında seçmen profilinin değişmediğini görüyoruz.

İYİ Parti’de önemli bir isimle karşılaştım. İYİ Parti’de birinci sırada milletvekili seçilen bir isimle Adnan Beker ile karşılaştık. Çok çarpıcı bir değerlendirmesi oldu. Kendisi, ‘Bizim muhafazakâr seçmenimizin ağırlığı genel seçmen grubunda değişmedi. Yüzde 65’e yüzde 35 denge var. Burada muhafazakâr milliyetçi seçmen HDP’nin Kandil’le ilişkisini değerlendirdi ve tercihte bulundu. Bizim vatandaş, HDP-Kandil ilişkisi olan bir ittifaka yönelmedi. Olay bu kadar basit’ dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin