İYİ Partili Beker'den tv100'e özel açıklama: İstanbul'u, İzmir'i CHP alıyorsa Ankara'yı İYİ Parti almalı! Kemal bey 150 kez aday olsa Tayyip Bey'e karşı kazanamaz!

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'e özel açıklamalarda bulunan İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker yerel seçimle ilgili "Yerel seçim ittifakında İstanbul'u, İzmir'i CHP alıyorsa Ankara'yı İYİ Parti almalı ya da bir büyükşehiri CHP alıyorsa metropol ilçelerin yarısını İYİ Parti almalı. İttifak olmazsa tabiki her yerde aday çıkaracağız." dedi. Beker, seçim sonucuyla ilgili "Kemal Bey 150 kez aday olsa Tayyip Bey'e karşı kazanamaz." ifadelerine yer verdi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Partili Beker'den tv100'e özel açıklama: İstanbul'u, İzmir'i CHP alıyorsa Ankara'yı İYİ Parti almalı! Kemal bey 150 kez aday olsa Tayyip Bey'e karşı kazanamaz!

Gazeteci Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel; tv100'de Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı'nın konuğu oldu.

  İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, seçim değerlenmesi, yerel seçim ittifakı, CHP'deki değişimle ilgili Deniz Gürel'e özel açıklamalarda bulundu. 

Adnan Beker'in Gürel'e açıklamaları şu şekilde;

"BU KEZ İTTİFAK YAPILACAKSA 2019'DAKİ GİBİ OLMAZ"

Biz ittifak ihtimallerinden bağımsız çalışmalarını yapıyoruz. İYİ Parti bugün yerel seçim olsa ve ittifak olmasa, seçime tek başına girse yüzde 17-18 civarında oy alır. Şu da bir gerçek; ittifak olmazsa büyükşehirleri bu siyasi iklimde kaybedilir. Gerçi yapılan açıklamalara bakıldığında kendi ittifakları var. Gelecek, Saadet, Deva, Demokrat ve CHP. Bazıları çıkıp İYİ Parti olmasa da kazanılır diyecek kadar hayal dünyasında. Bu kez ittifak yapılacaksa 2019'daki gibi olmaz.

"İSTANBUL'U, İZMİR'İ CHP ALIYORSA ANKARA'YI İYİ PARTİ ALMALI"

Ne diyor Saadet lideri Karamollaoğlu 'yüzde 25'nin 7'si dışarıdan geliyor.' Kendilerinin getirdiğini söylüyor. O hesapla CHP'nin oyu yüzde 18. Üzerinde en çok oynanan parti olmasına rağmen İYİ Parti'nin bu seçimde aldığı yüzde 10 başarıdır. Bir taraf yüzde 18, diğer taraf yüzde 10. Bu da demek oluyor ki yerel seçim ittifakında İstanbul'u, İzmir'i CHP alıyorsa Ankara'yı İYİ Parti almalı ya da bir büyükşehiri CHP alıyorsa metropol ilçelerin yarısını İYİ Parti almalı. İttifak olmazsa tabi ki her yerde aday çıkaracağız.

"KEMAL BEY 150 KEZ ADAY OLSA TAYYİP BEY'E KARŞI KAZANAMAZ"

25 milyon insan Millet İttifakı'na oy verdi, ana muhalefet partisinde bir değişim çağrısı varsa bunu oy verenlere sorabilir. Bu 25 milyon Kemal Bey'e oy vermemiştir, cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığıdır bu oyun tanımı. Kemal Bey, Türkiye'deki muhalefetin taban oyunu almıştır. Kim aday olsa bu oyu alırdı. Kemal Bey 150 kez aday olsa Tayyip Bey'e karşı kazanamaz. Türkiye Çankaya, Yenimahalle, Beşiktaş, Kadıköy'den ibaret değil. 

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin