İYİ Parti'den Lütfü Türkkan ve CHP'li Ali Mahir Başarır için açıklama geldi: Karma komisyona katılmıyoruz. Meşru değildir

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, yaptığı açıklamada, "Bir randevu talebi var AK Parti tarafından. Aynı takvime gelen başka bir şey de var. Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır ile ilgili dokunulmazlıklarının görüşüleceği durumu. Konuyla ilgili temaslarımız sürüyor. Dokunulmazlıkların kaldırma talebini adaletsiz ve hukuksuz buluyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'den Lütfü Türkkan ve CHP'li Ali Mahir Başarır için açıklama geldi: Karma komisyona katılmıyoruz. Meşru değildir

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat DervişoğluLütfü Türkkan ve CHP'li Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlık dosyaları ile ilgili, "İYİ Parti olarak karma komisyonda olmayacağız, katılmayacağız" dedi.

Dervişoğlu, "Takvim açısından siyasi nezaketsizlik olarak görüyoruz. Bu talebe ret kararı verdik. Benzer suçlardan hakkında fezleke hazırlanan AK Parti milletvekilleri var. Türkkan ve Başarır'ın dokunulmazlık fezlekeleri için Anayasa ve Adalet Komisyonu toplanacak. Bunlar usulsüz uygunsuz davranışlardır. İYİ Parti olarak karma komisyonda olmayacağız, katılmayacağız." diye devam etti. 

RET GEREKÇESİ BELİRTİLMİŞTİ 

CHP ve İYİ Parti, AK Parti'nin başörtüsü düzenlemesi için randevu talebine olumsuz yanıt vermişti. Ret gerekçesinde CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlık dosyaları olduğu belirtilmişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tezkerelerin görüşüleceği TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunun yarınki toplantısına katılmayacaklarını belirtti.

CHP DE KOMİSYONA KATILMAYACAK

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunun, Başarır ile Türkkan'ın dokunulmazlık dosyalarını Meclis gündemine getirme kararı verdiğini anımsattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in de aynı günlerde Anayasa değişikliğiyle ilgili randevu talebinde bulunduğuna işaret eden Özel, ittifak ortağı İYİ Parti ile bu durumu değerlendirdiklerini ve randevu talebine olumsuz yanıt verdiklerini bildirdi. Bu görüşmenin, böyle bir atmosferde yapılmasını doğru bulmadıklarının altını çizen Özel, şöyle devam etti:


"Partiler arası randevu talebi, el sıkışmaya, müzakereye ve bir ortak aklı aramaya yöneliktir. Böyle görüşmeler el sıkışmak üzere yapılır. Bizim milletvekillerimizin dokunulmazlıklarının kaldırılma talebi, muhalefete balta çekmektir. Savaş baltasını çekip böyle bir görüşmeye gelemezsiniz. Aldığımız bir diğer karar ise yarın yapılacak Karma Komisyon toplantısına katılmıyoruz. Böyle bir toplantıya katılmayı; büyük bir hukuksuzluğu, büyük bir eşitsizliği meşrulaştırmak olarak görüyoruz."

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin