İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na ilk yanıt! Yavuz Ağıralioğlu'nun sözleri ortalığı karıştıracak. CHP ile İYİ Parti arasında kavga mı çıkacak? Ağıralioğlu tv100'e konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e; Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda "iç işlerimiz" diyerek sert bir tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu'na ilk yanıt İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'ndan geldi. tv100'ün Ankara temsilcisi Deniz Gürel, Ağıralioğlu ile görüşmesini tv100'ün ses getiren programı Taksim Meydanı'nda cümle cümle aktardı..

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na ilk yanıt! Yavuz Ağıralioğlu'nun sözleri ortalığı karıştıracak. CHP ile İYİ Parti arasında kavga mı çıkacak? Ağıralioğlu tv100'e konuştu

tv100 gündem belirlemeye devam ediyor. tv100'ün ses getiren programı Taksim Meydanı'nda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun televizyon kanallarının Ankara temsilcileri ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldiği toplantı ve oradaki sözleri masaya yatırıldı.

Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığına dair “İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz” sözleri için, “Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır” ifadeleri Taksim Meydanı'nda değerlendirildi.

tv100'ün başarılı Ankara Temsilcisi Deniz Gürel programda konuyla ilgili İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun kendisine verdiği özel demeci cümle cümle aktardı.

Ağıralioğlu tv100'e şu özel açıklamayı yaptı:

Biz kendisi cumhurbaşkanı adayı çıkaran bir parti değiliz. Mevcut isimler arasında kazanacak aday vurgusu yapıyoruz, milletin iradesi diyoruz. Saraçhane meselesinde ise yargı yoluyla milletin iradesine kurulmak istenen pusuya karşı genel başkanımız Meral Akşener tepki göstermiş, millet iradesinin yanında olmuştur. Mağdurun yanında olmak millet iradesine pusuya karşı bir duruştur. Cumhurbaşkanı adaylığı için bahsi geçen adaylar Ekrem Bey ve Mansur Bey CHP’nin belediye başkanlarıdır. Nezaketsizlik neden yapacağız ki. Hiçbir partinin içişlerine karışmayız. Bugün de kazanacak aday vurgusuyla halkta karşılık görmüş iki isimle ilgili değerlendirmeler neden içişlerine karışmak olarak değerlendirilsin ki? Şunu da tekrar belirtmek isterim ki İstanbul ve Ankara’da kazanılan proje bizim projemizdir. Tamam sonra Kemal Bey alicenaplık yaptı ama bu projeyi ortaya atan başından sonuna kadar başarılı olacağına inanan genel başkanımız Meral Akşener’dir. Bu teklifi CHP kabul etmiş ve birlikte kazanılmış bir seçim vardır. Bugün de Ekrem İmamoğlu’na sahip çıkılıyor. Meral Hanım olayı duyar duymaz milletin iradesine sahip çıkıyorsa burada milletin iradesine yönelik fikirleri içişlerine karışmak olarak nitelememek lazım. Biz ne başka bir partinin içişlerine karışırız ne de bizle alakası olmayan konularla ilgili fikir yürütürüz. Denenmiş ve kazanılmış bir durum söz konusu, değilse birlikte kazanılmış belediyeler bunlar içişleri karışmak değil. Almak kadar alınmasına vesile olmakta önemlidir. Daha aday konuşulmamışken denenmiş ve kazanmış kişilerle ilgili değerlendirmeleri içişlerine karışmak denmesini subjektif olarak buluyorum.

İşte Gürel'in canlı yayındaki o açıklamaları:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin