İYİ Parti'den hükümete KPSS tebriği. İYİ Partili Uğur Poyraz 2022 KPSS sorularının çalındığı iddiasıyla ilgili Sağlı Sollu programında konuştu

Usta gazeteci ve televizyoncu Erdoğan Aktaş'ın tv100'de hazırlayıp sunduğu Sağlı Sollu programında 2022 KPSS sorularının çalındığı, Yediiklim Yayınevi'ne sızdırıldığı iddiaları masaya yatırıldı. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, 2022 KPSS Lisans oturumu sorularının çalındığı iddiasında sonra AK Parti hükümetinin attığı adımları değerlendirdi, hükümeti tebrik etti. Poyraz, "Çok hızlı şekilde atılmış adımlar. Bu konuyla ilgili tebrik ediyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'den hükümete KPSS tebriği. İYİ Partili Uğur Poyraz 2022 KPSS sorularının çalındığı iddiasıyla ilgili Sağlı Sollu programında konuştu

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Hukukçular Birliliği Vakfı Başkan Yardımcısı Avukat Yaşar Baş, Erdoğan Aktaş'ın tv100'de hazırlayıp sunduğu Eşit Ağırlık programında 2022 KPSS Lisans oturumu sorularının çalındığı iddiası masaya yatırıldı.

"Herhangi bir tasarrufta bulunup bulunulmayacağına dair bir açıklama gelmedi"

Tartışmalı KPSS sınavıyla ilgili Poyraz "Bir iddia var, ciddi bir iddia önce ‘araştırmalarımız devam ediyor’ dedi, son açıklaması ‘Yok öyle bir şey’. ÖSYM, muhalefetin kurumu değil, bu ülkeden bağımsız bir kurum değil, kurumun yaptığı açıklama ‘bunlar gerçeği yansıtmamaktadır’. Devamında akşam saatlerinde kararnameyle ÖSYM Başkanı görevden alındı. Bu konuyla ilgili sayın Cumhurbaşkanı Devlet Denetleme Kurulu eliyle bir araştırma başlattı ama bu sırada KPSS’ye ilişkin herhangi bir tasarrufta bulunup bulunulmayacağına dair bir açıklama gelmedi." dedi.

"Bu konuyla ilgili de tebrik ediyoruz"

Ortaya çıkan skandal sonrası atılan adımları değerlendiren Poyraz "Bir kurum bir rezillik yapmış. Cumhurbaşkanlığı tarafından bu konuda ÖSYM Başkanı’nın görevden alınması, bu konuyla ilgili soruşturmanın başlatılması, adli ve idari birimlerin bu konuyla ilgili harekete geçmesi… Bunlar zaten olması gereken ve çok hızlı şekilde atılmış adımlar. Bu konuyla ilgili de tebrik ediyoruz. İnşallah bir an önce sonuçları ortaya çıkarırlar." değerlendirmesinde bulundu.

İşte Poyraz'ın o sözleri:

Kaynak: tv100

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin