İYİ Parti'de İzmir krizi... Ayhan Erel'in sözlerine İYİ Parti'nin İzmir adayı Ümit Özlale'den yanıt

İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Av. Ayhan Erel'in "Keşke İzmir’i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse" sözleriyle ilgili Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına bağlanan İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale yanıt verdi. Özlale bankamatik memuru iddiası hakkında da konuştu, seçilirse çalışmayanın işine son vereceğini söyledi. Özlale, partisinin adaylığını çekmesi durumunda üzüleceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'de İzmir krizi... Ayhan Erel'in sözlerine İYİ Parti'nin İzmir adayı Ümit Özlale'den yanıt

Siyasal iletişimci Ferhat Murat, tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. Yayına bağlanan İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili ve İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Av. Ayhan Erel sözleriyle ilgili açıklamada bulundu.

AYHAN EREL: İZMİR'İ KEŞKE BİR DÖNEM İKTİDAR PARTİSİ YÖNETSE

Ayhan Erel'in Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programındaki "Bir yakınımın düğünü sebebiyle İzmir'e gittim. İzmir çok yorgun bir şehir, gittiğimde gönlümden ‘Keşke İzmir’i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse ve bir daha İzmir’i diğer partiler almasın diye sanırım 5 yılda ayağa kaldırırdı’ diye geçirdim" sözlerine Özlale yanıt verdi.

"AYHAN EREL'İN SÖZLERİNE KATILMIYORUM"

Özlale, tv100 yayınında yaptığı açıklamada "Ayhan Erel'in dediklerine katılmıyorum. İyi bir belediyecilikle siz muhalefette olsanız bile İzmir'i yönetebilirsiniz. Ayhan Bey'in dediklerine katılmıyorum. Bizim iktidar partisine en uzak parti olduğumuzu herkes biliyor." ifadelerine yer verdi.

"İZMİR'DE BELEDİYEDE ÇOK SAYIDA BANKAMATİK MEMURU VAR"

"İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çok sayıda bankamatik memuru olduğunu düşünüyorum" diyen Özlale "Partisinden bağımsız olarak İYİ Parti’de CHP’de başka parti de olsa ben vatandaşın verdiği vergilerle haksız yere kazanç sağlayan insanların işine son vereceğimi söylüyorum." diye konuştu.

"BİZ BU KADROLARLA TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ADAY BİR PARTİYİZ"

Sevinç'in "Size göre Ankara ve İstanbul’da da kendi adayını çıkarmalı mı?" sorusuna Özlale "İYİ Parti olarak biz bu iki kutuplu siyasetin Türkiye’ye çok fazla bir çözüm getirmediğini düşünüyoruz ve İYİ Parti olarak da çok samimi bir şekilde diyoruz ki 'Biz bu kadrolarla Türkiye’nin sorunlarını çözmeye aday bir partiyiz' Biz bu iddiayı ortaya koyarken nüfusun yaklaşık yüzde 80’inin yaşadığı şehirlerde aday çıkartmamak İYİ Parti’nin hem kuruluş ilkesiyle hem de şu anki ortaya koyduğu iddialarla bağdaşabilen bir durum değildir." cevabını verdi.

Sözlerini sürdüren Özlale "Ben aday olmamayı, İYİ Parti İzmir’de aday çıkartmamayı bu durumda olan İzmir seçmenine izah edemez." ifadelerine yer verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin