İYİ Parti'de deprem. İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı görevinden istifa etti. Paçacı, Nagehan Alçı'ya konuşmuş ve "Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz" demişti. İYİ Parti'den açıklama: Sorumluluk örneği

Altılı Masa'nın bugün 11. toplantısı sürerken İYİ Parti cephesinden son dakika açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili açıklama yapan Cihan Paçacı, Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa etti. İstifa haberinin ardından İYİ Parti'den açıklama geldi. Açıklamada "Kendi iradesiyle istifa ederek saygıdeğer bir sorumluluk örneği sergilemiştir" denildi. 

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti'de deprem.  İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı görevinden istifa etti. Paçacı, Nagehan Alçı'ya konuşmuş ve "Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz" demişti. İYİ Parti'den açıklama: Sorumluluk örneği

İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı, Habertürk'ten Nagehan Alçı'ya yaptığı açıklamada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili konuşmuştu.

Paçacı, "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var.” demişti.

Paçacı, İYİ Parti'de adaylık konusunda ibrenin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yana olduğunu söylemişti.

Paçacı, "Bakın partide genel hava Ekrem Bey’den yana. Ama İYİ Parti kendi adayını çıkaracaksa bu asla CHP’li bir aday olmaz. Böyle bir şey doğru da değil. Zaten Meral Hanım başından beri bu belediye başkanları için genel başkanlarının göstermesi koşulu ile sıcak bakacağını söylüyor. Ekrem Bey de böyle bir şeye sıcak bakmaz. Böyle bir durumda İYİ Parti kendi içinden bir isim çıkarır." diye konuşmuştu.

Cihan Paçacı'dan açıklama geldi istifa etti

Sözleri kamuoyunda tepki çeken Paçacı, görevinden istifa etti. 

Paçacı şu açıklamayı yaptı:

Aziz Milletimizin bilgisine.
Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum.
Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan,
Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi,
Aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla;
İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA: KENDİ İRADESİYLE İSTİFA EDEREK SAYGIDEĞER BİR SORUMLULUK ÖRNEĞI SERGİLEMİŞTİR

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cihan Paçacı’nın istifa etmesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Zorlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bir köşe yazısında Genel Başkan Yardımcımız Cihan Paçacı’nın bazı açıklamaları kamuoyuna yansımış ve ardından maksadının dışına çıkartılmasıyla birlikte Millet İttifakı’nın iradesine ve birlikteliğine zarar verir nitelikte bir tartışma alanının ortaya çıktığı görülmüştür.

Böylesine kritik bir gün ve süreçte, bu temel kaygı ve hassasiyetler doğrultusunda Sayın Paçacı kendi iradesiyle partimizdeki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ederek saygıdeğer bir sorumluluk örneği sergilemiştir. 

İYİ Parti kurulduğundan beri Türk siyasetinde milletimizin sesi ve iradesinin temsilcisi olmuştur. Ve önümüzdeki seçimleri kazanarak Cumhuriyetimizin 100. yılında memleketimizi hak ettiği konuma taşıma iradesi tamdır. Allah’ın izniyle, Mayıslar bizimdir! Saygılarımızla…”

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin