İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu 'yaşlı' demişti. Yılmaz Büyükerşen'e İYİ Partililer sahip çıktı

Birkaç hafta önce İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun belediye başkanlığı için 'yaşlı' dediği Yılmaz Büyükerşen'e İYİ Partililer destek çıktı. İYİ Partililer Hatipoğlu'nun sözleri için 'kabul edilemez' dedi.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu 'yaşlı' demişti. Yılmaz Büyükerşen'e İYİ Partililer sahip çıktı

Seçimlerin ardından altılı masası dağıldı. Muhalefet partileri birbirlerini suçlamaya başladı. Büyük oy kaybı yaşayan İYİ Parti'de Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu da CHP ile ortaklığa karşı çıkan isimlerden biriydi Hatipoğlu birkaç hafta önce "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaşlandı ne verebilir" ifadesini kullanmıştı.

Hatipoğlu'nun bu sözlerine İYİ Parti Eskişehir kurucuları, milletvekili aday adayları ve eski yöneticiler ile merkez sağ siyasetin önde gelen isimleri karşı çıktı. İYİ Partililer, Büyükerşen’e destek açıklaması yaparak, “Yanınızdayız” mesajı verdi.

Yemekte İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun Başkan Büyükerşen’i hedef alan eleştirilerini kabul etmediklerini ve haksız bulduklarını belirten partililer, şu açıklamayı yaptı:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen sadece Eskişehir değil, Türkiye için bir şans ve çok önemli bir değerdir. Büyükerşen Eskişehir’in kaderini değiştiren isimdir. Geçmişte bırakın bu şehre turist gelmesini Eskişehirliler olarak bizler tozdan, çamurdan nefes alamazdık. Bugün herkesin imrendiği, Avrupa şehirleri standartlarında pırıl pırıl bir şehrimiz var. Yapılanları yok saymak, hatta daha ötesini söylemek kabul edilebilir değil. Yılmaz Hoca'mızın yanındayız. Onun vizyonu ile Eskişehir’in geldiği nokta tartışılmaz durumdadır. Yılmaz Hoca üzülürse Eskişehir üzülür. O yüzden bugün bir araya gelmek istedik. Sayın vekil siyasete yeni gelmiş olabilir ama biz bu partiyi büyük emeklerle kurduk. Kaldı ki İYİ Parti Genel Başkanı’mız Meral Akşener de Yılmaz Hocamızı çok sever ve sayar. Davetimize icap ettiği için Hoca'mıza çok teşekkür ederiz.”

 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin